Wiatm karolap5, wiesz wlasnie tu chodzi po te 1-2 dni ktore sa bardzo wazne i w sumie decydujace jesli chodzi o plec. Ale rozumiem ze jesli sie pytasz to napewno nie planowalas dzidziusia pewnej plci a po prostu chcialac dziecko. Mowie tak dlatego ze ja s kolei juz mam synka i bardzo chcialam miec parke. zaczelam czytac na forum, oraz po prostu grzebac w internecie na temat planowania plci i wszedzie jest napisane ze jest to zwiazane z tym w ktorym momencie dojdzie do zaplodnienia. Chodzi o to ze jesli masz stosunek 3-4 a moze i 5 dni przed owulacja, to meskie plemniki maja najmnije szans zeby nadal moc zaplodnic komorke jajowa. A wiec zwiekszaja sie szanse na poczecie dziewczynki. Nie ma gwarancji, lub 100%sposobow jak to zrobic, lecz o to chodzi zeby dac szanse plemnikom zenskim, ktore sa wolniejsze i doplywaja na miejsce pozniej niz meskie. A wiec podsumowujac, jesli stosunek odbyl sie blisko owulacji - 1-2dni lub w sama owulacje lub tuz po niej - wieksze szanse maja plemniki meskie. Choc nie jest powiedziane ze to 100% bedzie chlopak,po prostu duzo innych czynnikow ma tez wplyw. Natomiast jesli wczesniej niz 2 dni, 3, 4, lub czasami nawet 5... to 90% ludzi powie ze bedzie dziewczynka, bo meskie plemniki moga zyc i zaplodnic tylko przez 24 h po stosunku.... troche to jest zagmatwane, ale mam nadzieje zrozumiesz to co napisalam,. bo staralam sie to zrobic jaknaprostrzymi slowami
pozdrowionka i zycze duzo zdrowka w te zimowe dnie:-)
Ciekawa jestem kto siedzi w moim brzuszku?
ja slyszalam jeszcze,ze jak poczuje sie pierwsze ruchy dziecka po lewej stronie to bedzie dziewczynka,a jak po prawej to chlopiec(u mnie sie sprawdzilo po lewej stronie
.Karola1388 ja na twoim miejscu zmienilabym lekarza!!!Ach a co sie dotyczy samopoczucia zwiazanego z plcia dziecka,to moja kolezanka w pierwszej ciazy czula sie swietnie-na chlopaka,w drugiej chudla wymiotowala-tez chlopak,wiec mysle ze jednak ta opcja sie nie sprawdza