Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Iduś u nas można było wybrać z dwóch szczepionek: 250zł i 340zł. Z tym że ta druga, droższa ma w sobie więcej tego wszystkiego i generalnie wszyscy nam ją polecali, nazywa sie Prevenar. Ja od razu za tel do tej mojej ciotki lekarki (naturszczyk z niej straszny, to ona mnie "zbluzgała" ze młodą od piersi odstawiłam, ale ciekawa byłam jej zdania na temat tych szczepionek)) no i ona mi ten prev poleciła, nie pamiętam nazwy tej tańszej. Obie były w przychodni, nic nie musieliśmy sami kupować. Szczepiliśmy Isie jak skończyła 7 mieś więc miały być tylko 3 dawki. Dwie już poszły, została jedna. Ogólnie mala bardzo ładnie zniosła szczepienie, zero problemów ;-)
Na początku nie odczuwałam żadnych dolegliwości związanych z ciążą nawet nie wiedziałam że w niej jestem:-) Dopiero po zrobieniu testu pokazały się upragnione dwie kreseczki, ale ostatni tydzień nie należy do cudownych i wiem że to dopiero początek. Zaczęły się mdłości całodzienne, wymiotów na początku nie miałam, dopiero od dwóch dni zmagam się z takimi popołudniowo - wieczornymi. Może macie jakieś sprawdzone metody żeby ich uniknąć lub zmniejszyć ilość biegania do łazienki? Następnie ból nie tyle co piersi ale samych sutków oraz pleców no i senność. Jedzenie mogę robić nie mam z tym problemu jedynie co to jak rano lodówkę otwieram to muszę zatykać nos