reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

od kiedy kaszki

kaśka1979

Początkująca w BB
Miasto
kielce
mam trzymiesięcznego synka i zastanawiam się od kiedy mogę podawać mu kaszki,obecnie karmię go wyłącznie piersią.

reklama
Mój Młody do 6 miesiąca był tylko przy cycu. Wystarczało mu i bardzo szybko przybierał na wadze... Od 6 miesiąca zaczęłam już rozszerzać jego menu. Ale wiem, że inne mamy już wcześniej to robią. Według różnych zaleceń od czwartego miesiąca już można podawać dziecku kaszki - oczywiście te dostosowane do wieku...

Mój Młody do 6 miesiąca był tylko przy cycu. Wystarczało mu i bardzo szybko przybierał na wadze... Od 6 miesiąca zaczęłam już rozszerzać jego menu. Ale wiem, że inne mamy już wcześniej to robią. Według różnych zaleceń od czwartego miesiąca już można podawać dziecku kaszki - oczywiście te dostosowane do wieku...

Mój synuś dostawał 6 miesiecy tylko cycusia i starczało mu. Tak jest najzdrowiej. Mój synek ładnie rósł, nawet bardzo ładnie...Rozszerzałam dietę, jak skończył pół roku. Kaszki są od 4 miesiąca,(to pisze na opakowaniach), ale jeśli karmisz piersią, to najlepiej dawać tylko pierś.

Ja zaczelam podawac ok 3,5miesiaca "nocna"butelke z lekko zageszczonym kleikiem kukurydzianym lub z kaszka jablkowa ......

Moja corcia od 2 miesiaca byla karmiona butla wiec kleiki ryzowe zaczelam podawac jej juz na poczatku 3 miesiaca.mleczko zageszczallam kleikiem i podawalam malej jako obiad i kolacja.
No i mala zaczela mi ladnie spac w nocy.

reklama
Moja mala ma prawie 5 miesiecy i mialam to samo pytanie jak skonczyla 3 mies Jest karmiona piersia.
Od 4 mies zaczelam wprowadzac kleik ryzowy lyzke dziennie powolutku.Moja lekarka powiedziala ze moge wprowadzac.Sloiczki sa od 4 mies.
Zalecaja wprowadzac puzniej warzywa (marchewka, groszek,slodkie ziemniaki)poniewaz jak dostaje pierwsze owoce( ktore sa slodkie )nie chce jesc warzyw.

Do góry