reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Od kiedy na nocnik?

Hurra! Oli dziś zawoła na nocnik :tak::-D
Rano po wstaniu ją posadziłam i zrobiła siku. Potem ubrałam ją już w same majteczki i biegała po domu. Robiłam coś w kuchni, a ona przybiegła, łapała się ręką za pupę i powiedziała: "Oli ee". Już myślałam, że zrobiła w majtki, ale patrzę, że majtki suche, więc ją posadziłam i zrobiła małego bobelka :-D Potem za jakiś czas znowu zawołała i dokończyła kupę :-)
Oby to nie był tylko incydent!

reklama
super:tak::-)
Wiki też się udało rano zrobić siku do nocnika, już 3 dzień z rzędu, ale tylko rano, później na każde pytanie czy chce si, mówi nie. No, ale dobre i to:-D

od nas również gratki dla Oli i Wiki :tak:
Emilka to ma pomysły zawsze, rozbraja mnie:-D:-D:-D super

Hubkowi udało sie też zrobić ostatnio siku do nocnika, ale... na stojąco:-D:-D:-D on ma uraz do nocnika bo mu zawsze zimno w tyłeczek, ale jak go wyciągam z basenika to pupa zimniejsza więc juz go ten nocnik tak nie drażni, bo zawsze był płacz, a tak to po tym basenie siedział bez problemu:tak: i jak usiadł to po chwili wstał pooglądał nocnik i usiadł i znowu wstał, ja patrzę a on zaczyna sikać więc mu szybko nocnik podstawiam i nasiusiał na stojaka:-D i teraz jak chodzi na golaska i z nocnikiem to nie siada tylko go sobie próbuje podstawić na stojąco, no ale drugi raz juz nam sie nie udało.... narazie... bo jak pupa ciepła to nocnik beeeeee:sorry2:

Gratulacje dla Oliwki.:tak::tak::tak: Kasia, chyba macie teraz dobra passe - i z nauka nocnikowania i z odzwyczajaniem od piersi.

Miśka, u nas jest tak samo. Siku do nocnika tylko z rana, ewentualnie przed kapiela. Ale tez gratulacje dla Wiki.:tak::tak:

Rosmerta,
fajnie musi to wygladac jak Hubek sika na stojaco. Powodzenia w dalszej nauce.:-)

Gosia, dla Was tez powodzenia.:-):-) Ja tez ostatnio zaniedbalam sprawe z nauka.

Dziękujemy, choć jeszcze trudno mówić o pełnym sukcesie.
Dziś Oli cały dzień chodziła bez pieluszki oprócz spania popołudniowego i spaceru. Bilans dnia wyniósł 5:3 na korzyść nocniczka, tzn 5 razy poszło w nocniczek a 3 razy na podłogę.

Karolina, ja narazie nie odzwyczajam Oliwki od piersi, tylko staram się, żeby nauczyła się zasypiać bez piersi w buzi.

Ostatnia edycja:
reklama
my chodzimy po domu wszedzie z nocnikiem moze go w koncu zaakceptuje bo siedziec nie chce jedynie co mozna nazwac sukcem to jak tylko zrobi kupke to przychodzi bierze mnie za reke idziemy gdzie nikogo nie ma i mowi eee eee
:-D

Do góry