reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
tak wiem z tym ze ten omlet ala pizza jest w przepisach fazy uderzeniowej ponadto w tabeli dozwolonych przypraw i dodatków widnieje tak jak i czosnej, soja, sos pomidorowy. wiem ze niby to to samo ale strona tą diete grupuje na:
Etapy diety:
faza uderzeniowa, kuracja czysto proteinowa
(średni czas trwania: 5dni)
faza stałej szybkości, naprzemienna kuracja proteinowa
(średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram)
faza utrwalania osiągniętej wagi
(średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram)
faza stabilizacji
(średni czas trwania: jeden dzień w tygodniu czystych protein do końca życia)
i dalej nazywa te etapy
fazą I
fazą II
fazą III
fazą IV
jesli nie jest tak jak mysle to trudno, widac kazdy podaje jak mu sie podoba i potem wode z mózgu robią ;/. W kazdym razie ja zrozumiałam to tak i tak sie zastosowałam.
Mama wszystko jest tak jak napisałaś!!! i faktycznie cebulke mozna ale niedużo , tak jak korniszony.
Kilolek mi wga stała w płodne a czasem lekko rosła i teraz tez tak jest!!! kup dobra wage i najlepiej waz sie w jednym miejscu bo te wagi maja to do siebie ze w kazdym koncu pokoju pokazuja co innego!!!
Anawawka jak masz sie frustrowac to zapraszam na III
Ja chciałam się zdukanować ale nie mogę bo karmię. Zobaczę jak mi pójdzie z odstawieniem ale zacznę jak Asia zaklimatyzuje się w żłobku. Za to zapisuję się z moją przyszłą super bratową na aerobik czy cóś w tym stylu 
martolinka
Dziunka a ile masz tych karmień jeszcze? młoda je zeby jesc czy pociumkac sobie?
Martolinka - zrobiłam sobie ponownie test dukana i wyszło mi, że faza 2 powinna trwać do 15 stycznia, przetrwam ten czas i zacznę fazę 3 , aż takiego parcia nie mam, by jeść prawie wszystko - zresztą małżon musi się znów wprawić w robienie domowego chlebka maszyną ;-), bo pieczywko wokół nas niezbyt dobre, dlatego już wcześniej nie jadałam go zbyt wiele, 1-2 kromki dziennie.
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Czesc dziewczyny, ja zdecydowalam, ze jednak dzis zaczynam warzywka
mam glod nie do opanowania, zjadlam juz jajecznice z 2 jaj z mikrofali z bulka dukanowa i jogurt (niestety truskawkowy). Potrzebuje jakiegos fajnego obiadku, najlepiej zupy warzywnej
Pytanie do doswiadczonych:
1.Co w koncu z tymi kostkami rosolowymi?
2.Czy mozna nozmalnie zupy na miesku (udku bez skory) gotowac? Bo wtedy jak dodam miesko to mam normalna zupke z wkladka miesna
3.Czy mozna serek topiony light? Bo w przepisie na zupe mam
4.No i czy te warzywa mozna jesc do kazdego posilku?
5.Co z kakako? Bo sa fajne deserki z kakaem i nie wiem czy mozna?
W przepisach pojawia sie zazwyczaj skrobia/maka kukurydz. chyba wiec mozna stosowac zamiennie?
Nie wiem czy u nas dostane skrobie, maka na pewno jest.
6.Ile tej maki mozna dziennie uzywac? Jest jakis limit?
Anawawka, Martolinka (i inne ktore wiedza cos) pomozcie
Pytanie do doswiadczonych:
1.Co w koncu z tymi kostkami rosolowymi?
2.Czy mozna nozmalnie zupy na miesku (udku bez skory) gotowac? Bo wtedy jak dodam miesko to mam normalna zupke z wkladka miesna
W przepisach pojawia sie zazwyczaj skrobia/maka kukurydz. chyba wiec mozna stosowac zamiennie?
Anawawka, Martolinka (i inne ktore wiedza cos) pomozcie
reklama
martolinka
1.Kostki rosołowe nie maja duzo tłuszczu ,ale jak powszechnie wiadomo zdrowe nie są nie tylko na diecie. Ja nauczyłam sie nie stosować , ale to Twó wybór.1.Co w koncu z tymi kostkami rosolowymi?
Anawawka, Martolinka (i inne ktore wiedza cos) pomozcie![]()
2.Ja sama takiej zupy na miesku nie gotowąłm. Gotowałam raczej taka zupe z np.mieszanki wiosennej na wodzie i dodawałam mieso z ugotowanego kurczaka.
3.Wszystko zalezy jaki sklad tego serka jest
4.Warzywa mozesz jesc ile tylko chcesz, do woli 24 godziny

5. Można stosowac kakao odtłuszczone w małych ilościach (zastrzegam że moga powodowac zastoje wagi lub wzrosty , ale to zalezy od osoby)
6.W PL skrobia i maka to co innego. Klaudzia mówiłą , ze u Was w UK jest maka kukurydziana, która jest skrobia , ale sie tak nie nazywa. Mam nadzieje , ze zrozumiałąś. Skrobii mozna jesc do 2 płaskich łyzeczek na dzien