Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

, spokojnie moge zrezygnować z normalnego chleba na rzecz tego dukanowskiego - zrobiłam z ziołami prowansalskimi i cebulką (z zupy cebulowej) no i dzisiaj ruszam z dietą chociaż w pracy cięzko bedzie , no ale mąz tez sie zgłosił na ochotnika i razem jedziemy;-) ciekawe czy moja mama wytrzyma, bo ona cos czuję wymięka, no ale okaże sie, w końcu to ona ma najwiecej do zrzucenia
No widzisz Miśka, okazuje się, że to nie jest tak, że nie ma diety dla mnie, tylko trzeba było na taką trafić, która na mnie zadziałała.Jejciu, 20 kg i to w 2 miesiące, Kasiu, ja jestem po prostu w szoku
Wielkie gratulacje:-) A pamiętam jak kiedyś pisałaś, że nie dla ciebie diety, a tu taki spektakularny efekt, po prostu rewelacja.
Kasiad upiekłam w sobotę ten chlebek - wyszedł calkiem smaczny, spokojnie moge zrezygnować z normalnego chleba na rzecz tego dukanowskiego - zrobiłam z ziołami prowansalskimi i cebulką (z zupy cebulowej) no i dzisiaj ruszam z dietą chociaż w pracy cięzko bedzie , no ale mąz tez sie zgłosił na ochotnika i razem jedziemy;-) ciekawe czy moja mama wytrzyma, bo ona cos czuję wymięka, no ale okaże sie, w końcu to ona ma najwiecej do zrzucenia
mam tylko pytanie co z masłem - rozumiem, że odpada![]()
a ten chlebek dukanowski mozna jeśc w każdej fazie odchudzania w tej uderzeniowej tez?

W III fazie je się zwykły chleb pełnoziarnistym z mąki żytniej i pszennej, a ja jem chleb zrobiony wg przepisu, który podałam kilka dni temu na tym wątku, w składzie są same składniki dozwolone w I i II fazie, na której jestem (otręby, twaróg, jajka i skrobia kukurydziana). Doczytałam, że skrobia jest dozwolona w uderzeniówce również, oczywiście w malutkich ilościach, ale jak się zjada 2 małe skibeczki mojego chlebka, to dużo tej skrobii się nie zjada.pytam się bo ja kiedys przeczytałam w necie że dopiero w III fazie pieczywo do 2 kromek dziennie![]()
(str 102) ale tam jest z drożdżami, no ale skrobia tez podana w przepisiku (tzw. maizena).
zreszta jak tak go piekłam i sprawdzałam, czy pzostaje na tym patyczku czy nie, to juz zwatpiłam, czy sie kiedykolwiek upiecze i zastanawiam sie Kasiad, czy czasem to przez ten twaróg co w nim jest on tak nigdy do konca nie jest suchy w srodku i czy faktcznie te 1,5 godzinki by nie wystarczyło pieczenia
może to tak ma być....
mąż szczęśliwy, bo uwielbia jajka a w tej diecie mozna ich jeść i jeść....;-)