reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
Myślę, że my nie przekonamy do tego dziewczyn, że to niemożliwe tak samo jak one nie przekonają nas, że to możliwe..Niemożliwe przy 2200 jest serduszko...

tak, masz rację ale jednak miałam nadziejęMyślę, że my nie przekonamy do tego dziewczyn, że to niemożliwe tak samo jak one nie przekonają nas, że to możliwe..![]()

asia.joanna
W takim tempie to ciążę nosiłybyśmy max 5msctak, masz rację ale jednak miałam nadziejęsame się przekonają w swoim czasie...

to byłoby super, już bym była poW takim tempie to ciążę nosiłybyśmy max 5msc![]()

B
BBP
Gość
Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.
KatJak
W sumie masz rację, też taka teoria przeszła mi przez myśl ale ja odrzuciłam.Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.
reklama
B
BBP
Gość
Ja nie rozumiem dlaczego aż tak dramatyzujesz. Na tym etapie ciąży WSZYSTKO może się zdarzyć. Krwiak podkosmówkowy to nie wyrok. Większość kobiet, które do pracowni USG trafiają ok ok. 8-10 tc nie wie, że go ma. Wiemy o nich tylko dzięki postępowi ultrasonografii. Te krwiaki są mniejsze już główka od szpilki. Żaden lekarz na tej podstawie nie będzie rokował o wczesnej ciąży. Plamienia mogą być oznaką niskiego progesteronu a mogą nie znaczyć nic. Krwawienia też o niczym nie świadczą - mogą być zwiazane z krwiakiem, ektopią szyjki macicy.Czekam "cierpliwie" do soboty... Jedyny plus jaki nastąpił to ustąpiły nieco plamienia... Nie spodziewam się i tak niczego dobrego![]()
To, „czy ktoś tak miał” nic nie znaczy. Ja miałam krwiaka, plamienia, krwawiłam cały pierwszy trymestr a poziom bhcg spadł. Przyczyn może być milion. W ogóle nie należy porównywać różnych przypadków.
Bywa tak, że ciąże ze słabymi przyrostami, płaskimi pęcherzykami, opóźnione, z plamieniami kończą się szczęśliwie a te z super przyrostów, okrągłych pęcherzyków się zatrzymują. Do 12 tygodnia po prostu wszystko może się stać.
reklama