• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odklejającą się Kosmówka

reklama
Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.

Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.
W sumie masz rację, też taka teoria przeszła mi przez myśl ale ja odrzuciłam.

reklama
Czekam "cierpliwie" do soboty... Jedyny plus jaki nastąpił to ustąpiły nieco plamienia... Nie spodziewam się i tak niczego dobrego :(
Ja nie rozumiem dlaczego aż tak dramatyzujesz. Na tym etapie ciąży WSZYSTKO może się zdarzyć. Krwiak podkosmówkowy to nie wyrok. Większość kobiet, które do pracowni USG trafiają ok ok. 8-10 tc nie wie, że go ma. Wiemy o nich tylko dzięki postępowi ultrasonografii. Te krwiaki są mniejsze już główka od szpilki. Żaden lekarz na tej podstawie nie będzie rokował o wczesnej ciąży. Plamienia mogą być oznaką niskiego progesteronu a mogą nie znaczyć nic. Krwawienia też o niczym nie świadczą - mogą być zwiazane z krwiakiem, ektopią szyjki macicy.
To, „czy ktoś tak miał” nic nie znaczy. Ja miałam krwiaka, plamienia, krwawiłam cały pierwszy trymestr a poziom bhcg spadł. Przyczyn może być milion. W ogóle nie należy porównywać różnych przypadków.
Bywa tak, że ciąże ze słabymi przyrostami, płaskimi pęcherzykami, opóźnione, z plamieniami kończą się szczęśliwie a te z super przyrostów, okrągłych pęcherzyków się zatrzymują. Do 12 tygodnia po prostu wszystko może się stać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry