reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odklejającą się Kosmówka

reklama
Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.

Wiecie co, ja też bym powiedziała, że to niemożliwe, ale jednak nie wykluczyłabym aż tak stanowczo. U każdej kobiety poziom beta HCG jest inny i zdarza się, że ciąża rozwija się w rożnym tempie. FHR można uwidocznić w 5tc a czasami dopiero w 7. Noma bhcg dla 5 tc mieści się między 200 a 7000. Poziom tego hormonu zależy od wielu czynników a nie tylko od etapu rozwojowego ciąży.
W sumie masz rację, też taka teoria przeszła mi przez myśl ale ja odrzuciłam.

Czekam "cierpliwie" do soboty... Jedyny plus jaki nastąpił to ustąpiły nieco plamienia... Nie spodziewam się i tak niczego dobrego :(

reklama
Czekam "cierpliwie" do soboty... Jedyny plus jaki nastąpił to ustąpiły nieco plamienia... Nie spodziewam się i tak niczego dobrego :(
Ja nie rozumiem dlaczego aż tak dramatyzujesz. Na tym etapie ciąży WSZYSTKO może się zdarzyć. Krwiak podkosmówkowy to nie wyrok. Większość kobiet, które do pracowni USG trafiają ok ok. 8-10 tc nie wie, że go ma. Wiemy o nich tylko dzięki postępowi ultrasonografii. Te krwiaki są mniejsze już główka od szpilki. Żaden lekarz na tej podstawie nie będzie rokował o wczesnej ciąży. Plamienia mogą być oznaką niskiego progesteronu a mogą nie znaczyć nic. Krwawienia też o niczym nie świadczą - mogą być zwiazane z krwiakiem, ektopią szyjki macicy.
To, „czy ktoś tak miał” nic nie znaczy. Ja miałam krwiaka, plamienia, krwawiłam cały pierwszy trymestr a poziom bhcg spadł. Przyczyn może być milion. W ogóle nie należy porównywać różnych przypadków.
Bywa tak, że ciąże ze słabymi przyrostami, płaskimi pęcherzykami, opóźnione, z plamieniami kończą się szczęśliwie a te z super przyrostów, okrągłych pęcherzyków się zatrzymują. Do 12 tygodnia po prostu wszystko może się stać.

reklama
Do góry