reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
happymum-u nas nie zadziałał niestety, dopiero to zaczyna pomagać, brzegi ranki jakby się zasklepiają po pierwszym pełnym dniu stosowania

reklama
pieluszki z rossmana są super ( oczywiście te bordowe), używam ich razem z pampersem, raz jedne raz drugie i jest ok. Co prawda wczoraj zauważyłam u Natki drobne krostki na tyłkiem, ale myślę że to potówki pewnie przez te upały a nie wina pieluch rossmanowskich.

To ja wtrące swoje trzy grosze na temat pieluch :)
My używaliśmy Pampersów, ale odkąd na próbę kupiłam kilka Happy, nie zmienię ich na żadne inne :) Mam na osiedlu taki sklep w którym można kupić kilka sztuk pieluszek i popróbować, dobry pomysł swoją drogą. Happy mają z przodu i z tyłu gumeczki i fajnie dopasowują się do każdego dzidzioła, nie ma mowy żeby coś ''uciekło' :)
Co do produktów "biedronkowych" to może są i fajne bo przede wszystkim niedrogie, ale latem nie ryzykuję ich stosowania, bo są takie "foliowe" i mało przewiewne. Łatwo dziecku zafundować odparzenia. To tak jakby nałożyć reklamówkę na kuper i śmigać w upał, dorosły by się ugotował :) Poza tym moja mała strasznie nie lubi odgłosu odklejania przylepców przy zmianie takiej pieluchy :) Zatyka uszy i się drze :)

Pozdrówka!!

reklama
ell pisze:
ja na odparzenia polecam tanno- hermal- jak dla mnie to jedyny skuteczny produkt i dajacy bardzo szybko efekty

nie wczytywalam sie w watek a tu widze ewan juz poleciala ;) a tak w ogole ewan mi lekarka powiedziała ze to nie rodzaj diety przyczyna tych odparzen tylko raczej reakcja na kosmetyki niemowlece- u nas okazalo sie ze mała ma uczulenie na wszystkie produkty z lanolina, nawet z minimalna zawartościa- dlatego nawet ze szpitala wyszła z odparzeniami, bo tam smarowali ja wlasna mieszanka z lanolina, niestety wiele produktow zawiera lanoline. ewan mam nadzieje ze twojemu maluszkowi ten tanno pomoze tak jak mojej malenkiej, pupcia teraz blyszczy i wreszcie ma taka skórke jak na całym ciele. I tesciowie nie patrza z pod byka ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry