reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
Ewo-Krystyno nie wiem czemu dziwisz sie, ze w dzisiejszych czasach wiekszosc matek uzywa pieluch jednorazowych. Takie mamy czasy. Kiedys tzw. pampersy byly rarytasem, bardzo drogim i prawie niedostepnym.Teraz jest wiele rodzajow i raczej na kieszen przecietnej mamy. Ja swoja pierwsza corke trzymalam na tetrze przez pierwsze trzy m-ce. Pozniej przeszlam na jednorazowki. I powiem szczerze, pupa po tetrze nie wiem jak czesto bylaby zmieniana byla wiecznie wilgotna, klejaca. Nie chodzi mi tu o moje lenistwo i wygodnictwo. Po pampersach pupa byla w o wiele lepszym stanie niz w zwyklych pieluchach. Porownujesz pieluchy do podpasek. Tu jest tak samo, chodzisz ze szmatkami w majtkach? Jak kiedys nasze babcie? Z jedna rzecza tylko sie zgadzam z toba, obojetnie jakich pieluch sie uzywa, trzeba je zmeniac jak czesto sie da. Pozdrawiam.

reklama
nonek- w moim porownaniu pieluch do podpasek chodzilo mi o czestotliwosc zmiany a nie o material... nie ,nie uzywam podpasek materialowych,choc bys sie zdziwila ile kobiet je jeszcze uzywa.... prawde mowiac nie wiedzialam,ze cos takiego istnieje zanim nie przewertowalam internetu w temacie wlasnie pieluch,bo nigdy sie nie zastanawialam jak kobiety sobie kiedys radzily z okresem przed epoka podpasek....

Nonek popieram Twoją wypowiedź! Na początku też używałam pieluch tetrowych, nie było tak źle bo teraz , kiedy są super pralki, nastawiałam pranie na gotowanie i nie męczyłam się przy zmianie tych pieluch! Ale to prawda, ze po tetrówkach pupcia jest cały czas mokra, nie mówiąc o ciagłym zmienianiu ubranek!!! Później używalam pieluszek na zmianę- tetrówki i pampersy a teraz tylko pampersy:-) Nie miał nigdy odparzonej skórki od pampersów- często je zmieniam, nie pozwalam, żeby dziecko przechodziło pół dnia w jednej pieluszce!! Przy każdej okazji też "wietrzymy" pupcie:-) :-)

A uzywam tylko pampersów, teraz jakAntos raczkuje, duzo sie rusza najlepsze sa pampers Let`s go - majteczki, nie naciera skórki przy poruszaniu.

Potrzebuję pomocy. Moja 2,5 tygodniowa córcia dostała na cipce i udkach takiej drobnej, czerwonej wysypki. Nie wiem co to jest i czym do potraktować? Czy to uczulenie na jakiś kosmetyk czy odparzenie. Pieluszki zmieniam na bieżąco. Do tej pory nie było problemów. Poradźcie coś

My używamy Alantanu i czasem Sudocremu i odparzeń niet;-) Thormentiol bym odradziłą ze względu na to,że zawiera kwas borowy a ten jest szkodliwy dla maluszków:-(

megusek myślę że masz problem własnie dlatego że kupujesz za duże pieluchy, nie przylegają one wtedy tak jak powinny i wszystko wypływa bokiem

Michalina pije w nocy poł lira wody.nie pszewijam jej w nocy, rano pielucha ciezka jak niewiem co, ale nigdy nic nie przemokło.......a uzywamy pampersy

za duze pieluchy moga nie tyle pszemakoc, co przeciekac bokami.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry