witam wszystkie mamusi
mam pytanie odnośnie odpieluchowania córki, otóż nie zakładamy jej juz pieluch od 4 miesięcy ale od jakiegoś czasu córka zaczeła mi sikac w majtki, zaczęło sie od kiedy była na nocce u babci i ta załozyła jej pieluchę po czym potrafiła siedzieć na łózku i się posikać, a nawet kazała sobie założyć pampersa. Nie chodzi o noc bo w nocy nie posika się, czasami tylko ale sporadycznie jak jest mocno zmęczona, przed spaniem wie że trzeba zrobić siku, ale w dzień już niekoniecznie. Nie chce sie jej iść zrobic siku na nocnik przez całe lato potrafiła trzymać nawet kilka-kilkanaście minut żeby dotrzeć do domu a teraz nawet jak trzymam ja na kolanach potrafi posikać majtki. Nie mam juz pomysłu, co mam robic do pieluch nie wrócę nie będę cofać się krok w tył. Może jakies rady bardziej doświadczonych mam dodam, że od września odstawiliśmy jej smoczek. teściowa twierdzi,że to właśnie dlatego, że smoczek zabrany sika w majtki. Bywa różnie raz przez cały dzień posika sie raz czy dwa troszkę a innym razem mogę ja przebierać i 10 razy, najgorzej jest u babci tam juz w ogóle nie chce wołać