witajcie ja tak szybko zadam wam pytanko; czy ktoras z was dawala swojemu dziecku kaszke nestle sinlac???? dla alergikow???? pytam,bo my od tyg mamy problem z ala gdyz nie chce jesc nutramigenu za cholere.jak widzi butelke to dostaje histerii,placze,wyrywa mi sie itd.mleko smierdzi tak,ze mozna torsji dostac to nie dziwie sie,ze nie chce jesc.wyczytalam na necie,ze moge podawac jej juz 21go konczy 4 msc,a ta kaszka jest od 4msc wlasnie,ta kaszke.pytam czy ktoras z was uzywala,bo nie wiem jak mam jej podawac.na opakowaniu jest napisane,ze nie wolno mieszac jej z mlekiem tylko podawac sama,ale wyczytalam na forach,ze kobitki mieszaja w roznych proporcjach takze z zalecen swoich pediatrow wlasnie jak maluchy sa na specjalnych mlekach.musze jej mieszac,bo tak to je mi mleko.do tej pory zjadala mi po 80ml,czasem awet po 60,70ml wciaz byla glodna,a jak zblizala sie pora karmienia to jak tylko widziala butle to krzyk...wczoraj maz pojechal i kupil ta kaszke.na 130-150ml wsypalam 4 lyzeczki nutramigenu + 1 kaszki.wciagla odrazu 115ml,a dzis w nocy nawet 140ml wiec smak juz jest lepszy.to jest kaszka bezglutenowa,dla dzieci ze skaza i nietolerancja laktozy.jesli ktoras z was uzywala prosze o pomoc.
a i dodam,ze dzis zadryndam do pediatry sie umowic zobaczymy jak zareaguje na to,ze wprowadzilam malej sama kaszke.no,ale kurde jak bylismy ostatnio to sama nie miala pomyslu czemu mala nie chce jesc i powiedziala,ze od stycznia wprowadzamy juz słoiczki.mozna byloby terazmale przed swietami nie bedziemy kombinowac...teraz ala je chetniej niz samo mleko.mam nadzieje,ze mnie nie ochrzani przeciez krzywdy zrobic jej nie chce.poprostu nie chce zeby zaczela leciec z wagi,a i tak jak bylismy ostatnio to lekarka mowila,ze przybrala 300gr przez 2 tyg,ze nie jest zle,ale mogloby byc lepiej i,ze widac,ze cos sie dzieje,bo wczesniej przez 2 tyg przybrala 500gr no to jest roznica...ehhh...ciekawe kiedy mnie przyjmie tzn nas...