Witajcie!Mój problem to odstawienie.Mały ma 14 miesięcy i chyba najwyższy czas żeby przestał doic cyca to zabrac gdyż od małego nie chce włożyc do ust butelki z mlekiem,smoczek tez jest be a w dodatku od czwartego miesiąca śpi z nami w łóżku.Wiem że popełniłam błąd przyyzwyczajając go do tego ale nie miałam siły już wstawac co godzinę tylko po to żeby on przytulił się do cyca.w dodatku nie dał się położyc do łóżeczka zaraz się budził.Widziałam na necie butelki Tomme Tippee i nie wiem czy może taka butelka dała by radę,bo on chyba jest już za duży ale nie mam pojęcia co robic.Ile to może potrwac? Dodam że przy każdej próbie nie dawania mu cyca(np.jak miał katar i nie mógł ciągnąc)kończy się atakami szału.Proszę pomóżcie!!! może jest jakiś sprawdzony sposób?:-(
) tak sie ze mnie znajomi smieja. Napewno do tego potrzeba duzo determinacji i stanowczosci bo niestety bez wycia (bo placzem tego nie mozna nazwac
) sie nie obejdzie. Zycze powodzenia...:-)

tylko po to żeby go potrzymac .Próbuje dawac mu kubek ale jest nie bardzo chętny a o mleku nie ma mowy.Kaszkę oczywiście na mleczku ale tyklo z miseczki!!!Uparte stwożonko.:-)
.. Poszlo calkiem niezle, zaplakala tylko 1 raz w nocy, za to ja wylam z bolu, a cyce mialam jak balony

no ale powodzenia zycze aby sie udalo
Kilka wskazówek -Kupilam kolejna (chyba juz dziesiata) butelke tym razem byla to butelka NUK z takim smoczkiem szerokim koniecznie lateksowy bo bardziej miekki noi oczywiscie slodziudki soczek dla dzieci. I tak przez kilka dni podawalam ja mojemu malcowi do popicia(przewaznie po kaszce i dosc gestym obiadku) Nie obylo sie oczywiscie bez sprzeciwów-ale nic na sile. Najpierw go gryzl zamiast ssac, ale widzialam ze soczek który wyplywa bardzo mu smakuje i chce go wiecej
Wiedzialam juz ze umie pic wiec konsekwentnie nastepnego dnia dostal mleko z butli (troszke doslodzone zeby byl bardziej chetny)i tak od kilku dni w ciagu dnia jest tylko na butli