reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odżywianie naszych dzieci

A ja dziś zrobiłam na obiad gulasz z wątróbek drobiowych:-). Kiedyś próbowałam małemu dac wątróbkę bez niczego ale bleeee i Maja też nie lubi.:no::no::no: Więc przemycę je w pysznym sosie z warzywami.:-D;-)
Jak bleeee to polacz z duszona cebulka i sosem pomidorowym lub koncentratem. Ja taka zawsze robie tzw "watrobka po portugalsku"...i wszyscy bliscy ktorzy nie lubili dotad watrobki uwielbiaja te moja...
Satskowi tez musze ja przyrzadzic:-)

reklama
Ok kolacji Adaśko nie chciał jeśc, ugryzł dwa razy chlebka i koniec. Dałam mu po kąpaniu 180 ml + kaszka , ile to nie wiem bo na oko sypałam, ale była dośc gęstawa o konsystencji budyniu. Ciekawe jak zadziała

a ja stwierdzilam, ze julitka ma tylko kilka zupek, ktore lubi(oprocz sloiczkowych) : rosol, krupnik, ryzowke,a poza tym wszystkie sa bleee. dzis nie chciala pomidorowki,a P sie zachywcal!!!

drugie dania wszystkie je bez opamietania:tak:

Donkat, Maciuś zjada wszystkie zupki, ale się nie "zachwyca", obiadki za to pochłania. Z tym, że ja już od dawna nie daję słoiczkowych. Maciuś ich nigdy nie lubił.:no: I nie dziwę mu się:-D;-) Ostatnio też już coraz rzadziej daję deserki ze słoiczków.

No to mamy mały sukcesik. Ciiiiiiiiiiicho aby nie zapeszyc.
Adaś po tej butli z kaszą usnął o 19:40 i spał BEZ POBUDKI do 03:15.:szok::tak::tak:
Dałam dwa łyczki wody i spał do 05:00 wtedy dostał około 150 ml mleczka, Niestety nieoszukanego bo J robił :baffled::baffled:. I zasnął, na dobre obudziliśmy się o 7:00:-D:tak::szok::laugh2:Jupi ..... może to jest sposób na dobre nocki.:-D:tak: Ale nic nie mówię , bo zapeszę.

No to mamy mały sukcesik. Ciiiiiiiiiiicho aby nie zapeszyc.
Adaś po tej butli z kaszą usnął o 19:40 i spał BEZ POBUDKI do 03:15.:szok::tak::tak:
Dałam dwa łyczki wody i spał do 05:00 wtedy dostał około 150 ml mleczka, Niestety nieoszukanego bo J robił :baffled::baffled:. I zasnął, na dobre obudziliśmy się o 7:00:-D:tak::szok::laugh2:Jupi ..... może to jest sposób na dobre nocki.:-D:tak: Ale nic nie mówię , bo zapeszę.

ja nie wiem, czy znjade spsob na julitke, bo ona przed snem zawsze je mleko z kaszka i mimo wszystko sie budzi glodna. tylko, ze ostatnio, to nie zjada calej porcji przed snem i to mnie wkurza, bo wtedy sie wczesniej budzi:wściekła/y: a jakos nie mam sumienia dawac jej oszukane mleko i sluchac wrzaskow(P wstaje ok.3nad ranem do pracy) i wstawac po 10razy zeby dac wode, czy kolejne oszukane mleko.
poczekam, moze samo jj minie:laugh2:

moje dziecko na kolacje je kaszkę ma wodzie tak 120 i cyc do spanie tak o 20
w nocy nie licze ile razy, bo nie pamietam (ups)
pobudka tak róznie od 5 do 6,30 z przewaga 6,30
a co do smoka to nie ma mowy mu go wsadzić
a butla jets bleeee

moje dziecko na kolacje je kaszkę ma wodzie tak 120 i cyc do spanie tak o 20
w nocy nie licze ile razy, bo nie pamietam (ups)
pobudka tak róznie od 5 do 6,30 z przewaga 6,30
a co do smoka to nie ma mowy mu go wsadzić
a butla jets bleeee

tak sie w sumie zastanawiam, po co dajecie kaszke na wodzie, skoro mleko jest zdrowe i powinny go dzieciaki pic jak najwiecej?

reklama
Więc przemycę je w pysznym sosie z warzywami.:-D;-)

J przed chwilą wpadł na minutkę z pracy i do gara próbuje: ale pycha, hihihihi, sam kucharz się nie poznał, że to z wątróbek.:-D:-D:-D
wal przepisem kochana! bo ja uwielbiam watrobke! :tak:

Jak bleeee to polacz z duszona cebulka i sosem pomidorowym lub koncentratem.
ja robie z sama cebulka (duuuuuuuuuuuzo cebulki). i za jedna porcje dalabym sobie reke odciac :-D

poczekam, moze samo jj minie:laugh2:
i bardzo slusznie!

Do góry