reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OK czas na poważny temat - WÓZKI

reklama
Bardzo mi się podobaja wózki firmy Tutek, ale u nas nigdzie nie można go było obejrzeć a tak w ciemno to trudno dokonać właściwego wyboru...

to fakt - tak jak napisałas Basiu- cos w stylu deltima focusa..my tez go mamy(zamówilismy przez net) - kolorek popielato stalowy z niebieską obwódką:)

Marzenko mi też wózek bardzo się podoba:)) w sumie jestem zdecydowana na deltima focusa, ale jak już bede kupowac to tutka też wezmę pod uwage. Bardzo podobają mi się wozki w takim tradycyjnym kształce, jakoś wózki typu voyager deltim itp, nie bardzo mi podchodza. A tych tradycyjnych to coraz mniej na rynku, niestety:(

ja ostatecznie wybieralam pomiedzy deltim focus, implast driver a wlasnie tutek. wszystkie dosc podobne do siebie. niestety deltim focus chyba nie ma regulowanej wysokosci raczki. implast driver zostal mi odradzony (juz nie pamietam czemu) a tutek fajnie "lezal w rekach". w wersji max plus jest fotelik samochodowy z adapterem. tylko zeby go obejrzec na zywo musielismy jechac 300 km bo nie ma go w woj. opolskim ani slaskim nigdzie.
Mam nadzieje ze bede zadowolona z wozka, bo zwlekalismy z zamowieniem tyle czasu bo zawsze cos no i w sumie na tutka zdecydowalismy sie po godzinie ogladania go na zywo i rozmow w sklepie (internet zawsze bedzie tylko internetem).

Wreszcie wczoraj zobaczylam deltima focusa na żywo:)) i wybór prawidlowy- super sie jeździ, nie jest masywny, nie za duże kola, denerwuje mnie tylko plastikowa rączka, ale chyba przeżyję:)))
Zrobiłam sobie mały rajd po sklepie i wszystko mi pasi:)) Składanie też proste i mąż też wybór poparł:)
Teraz musze jeszcze wybrać łóżeczko, ale nie wiem jakie, czy z szufladką, czy takie z bujaniem, czy tylko wyciagane pręty, czy zsuwany cały bok, mozna zgłupieć...

:) Ell pomyśl czy ci szuflada potrzebna - ja np wybrałam z szufladą bo mamy niedużo miejsca i dodatkowy "schowek" zawsze się przyda - juz leży tam pościel na zmiane, kocyki, pieluszki...A co do bujania - nam znajomi doradzili bo im sie bardzo sprawdziło - ich mała bardzo to lubiła, więc też mamy taką opcję - tylko warto zwrócić uwagę jak ten mechanizm funkcjonuje - my mamy klupsia gdzie trzeba tylko 2 blokadki wyjąć aby była kołyska, a były takie, np. drewexu, gdzie musisz wyjmować kółeczka - podobno wyjmuje się łatwo no ale nie da się ukryć że tu już zawsze trzeba to łóżeczko trochę podnieść a włożyć kółeczka spowrotem jeszcze trudniej...
A co do szczebelków - każdy mówi że powinny być wyjmowane - sprawdza się podobno jak maluch starszy :D

No i jak tam robaczki, macie juz wszystkie swoje wozeczki? mi moj ma przyjsc jutro do domciu. WRESZCIE! cos producent sie nie spieszyl z fotelikiem do samochodu! no ale bedzie. JUPI!!! chyba sie na krok jutro z domu nie rusze zeby nie przegapic kuriera ;D

wreszcie dotarł mój wózeczek:))
poskładałam i zaczęlam myślec... dziewczyny, które macie deltima focusa, jak montujecie foteliki w samochodzie, bo widzę, z instrukcji, ze montaż z wykorzystaniem dwóch pasów???

reklama
Bardzo mi się podobają takie wózki jak deltim premier, tutek Piotruś, bartatina plus, marita itp. Wydają mi się wysokie, zgrabne i eleganckie. Szkoda, że jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam takich wózków. Tylko typ jak np. wózek tako. Albo jestem jakaś zacofana ale jak pokazuje innym wózki ktore mi się podobają to mówią, że to wyszło z mody dawno temu robili takie wózki teraz powinnam być nowoczesna a nie dziecko do antyków układać oraz takie wózki jako spacerówka nie zbyt korzystnie wygladają. Co o tym myślicie? Są jedynie ładne jako głebokie?

Do góry