• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

W Jeleniej.
Ostatnio byłam na porodówce zobaczyć wszystko co i jak i jestem mile zaskoczona bo koleżanka mnie nastraszyła, że na porodówce jest jak w rzeźni!
Chętnie bym sobie wykupiła poród rodzinny, ale jednak te pieniążki wolę przeznaczyć na co innego. Podejrzewam, że jak złapią bóle to już mi będzie bez różnicy czy za ścianką ktoś jeszcze rodzi.

A ja czekam sobie teraz na monterów bo mają przyjść !!!BLĄBY!!!! zakładać jak to napisali w ogłoszeniu :D
Przez nich nie idę na język :( ale to może i dobrze, bo nie muszę się ruszać z domu w taką pogodę.

reklama
ja rodziłam w jeleniej,i powiem z własnego doswiadczenia.Nie chodziłam do SR,nie mialam swojej położnej, i nie żaluje. Jak ja rodziłam akurat obok nikogonie było, a w takiej sytuacji uwierz mi Kochana masz gdzies czy ktos tam jest czy nie.Mi bardzopomógł mąż. Sama jego obecnosc sprawila ze podczas porodu moglam góry przenosic:) Byłam juz w szpitalu bo dzien wczesniej oeszly mi wody i w nocy sie zaczeło. Dopoki byłam sama- mialam wielki kryzys. a jak sie pojawil juz super.I ogolnie fajnie bo lezałam niecale 2 godz... tak to chodzilam i robilam wszystko zeby jak najlepiej zniesc bol:) i nawet milo wpsominam:)

mnsmile - dokładnie :)
zuza dzięki za maila. Przeczytam jutro załącznik.

Dzisiaj już nie na nic natchnienia ;( Właśnie zepsułam obiektyw :( Jakieś fatum mam ostatnio nad sobą. Przez ostatnie 2 tygodnie - rozwalone auto, zepsuta matryca w kompie, zgubiona karta do banku i teraz pęknięta obudowa do obiektywu... każda rzecz to koszt kilkaset zł (oprócz karty - jedyne 25 zeta, ale też nie powiem, że nie przeznaczyłabym tego na co innego)!!! Chyba zaczne grać w lotka, bo jak tak dalej pójdzie to odechce mi się wszystkiego ;/
Jutro będę ratować obiektyw... może się uda, bo przecież dzidzi musi mieć zdjęcia!

Oglądacie Tap madl?

A ja nic nie oglądam bo przez śnieżycę mi satelita sie zablokowała..............buszuję po allegro w poszukiwaniu prezentów dla rodzinki....na dworze mam -16 stopni a w domu +16.....zimno jak nie wiem, brrr. oczywiście popijam sobie zimną colę z lodówki co nie pomaga na odczucie zimna:):):)
Jak tak bedzie sypać do rana to nie wyjdziemy z domu bo nas zasypie na maksa...jeju jak ja nie cierpię zimy, mrozu, chlapy...ale nie powiem, ładnie za oknem:) jeszcze żeby tak na święta było...juz postanowiłam że pierwszy dzień bez śnieżycy i wychodze z małymi na sanki:)

Mały jak do tej pory śpi:)

To Ty Ola korzystaj i też idź spać :) a nie mi tu przed kompem siedzisz :)
Ja też idę spać już, tylko czekam aż plik mi się ściągnie.
Jutro o 10.40 kończy mi się aukcja na którą się czaję to może uda mi się kupić okazyjnie obiektyw ;> Póki co jest za 222 zł (normalnie po 500). Daję granicę do 300 zł, nic... zakręcę mamę jak mi zabraknie siana ;> Ale przecież dzidzia musi mieć jakąś pamiątkę a póki co nie widzę perspektyw na uratowanie obecnego, ale jutro będę jeszcze o niego walczyć i może naprawię.

Ehh tez mamy aparat z obiektywem zamiennym wiem wiem jakie sa koszty - masakra poprostu :/
A co chodzi o porod , my mielismy rodzinny ( okropnie sie balam i maz postanowil zrobic NAM prezent) tym bardziej ze wrocilismy z angli 2 miesiace przed porodem a tam 600zl placilam za wizyte z usg u lekarza wiec nie odczulam tego az tak .
Szczerze nie zaluje ani troszke , babka ktora byla przy mnie okazala sie super osobka , dzieki niej poszlo w miare sprawnie , kiedy przyszly bole kregoslupa myslalam ze odplyne a ona za masaz i do roboty no i ta wanna ulga jak diabli . Maz oczywiscie tez byl przy mnie ale jego rola ograniczala sie do trzymania za reke , wspierania i podowania wody i oczywiscie PRZECIECIA pepowiny ;) .
Ja osobiscie jesli ktos pyta odrazu polecam , a tak sie zlozylo zebyla ze mna od samego poczatku bo akurt jak ja przyjechalam byla babka co dopiero z nia ur wiec juz nie musialam na nia czekac ;)
Ale wiadomo nie jest to malo ...
A szpital z tego co wiem to odnawiali ostatnio , bo przed remontem naprawde bylo jak w rzezni , to tez przez to chcialam koniecznie rodzinny .
Ale zimno -11 za oknem :/ ehh w domu tez napalic nie moge mam max 23C a ja uwielbiam ciepelko ...

Diana 600 zł za wizytę... nieźle... i przez całe 9 miesięcy tak co miesiąc??? Jakiś rozbój w biały dzień normalnie.
I chcesz mieć cieplej jak 23 stopnie? Ło rany... ja przy 24 się poce jak nie świnka halinka :D

Ja się właśnie szykuję, tylko jeszcze mi to zajamie jakaś godziną zanim przeschną włosy i lecę po kroplę :)

Buziaki i miłego dnia życzę!

Izu ogolnie chodzilam panstwowo , ale w londynie maja straszna opieke , nawet ani razu nie badaja ginekologicznie wiec raz na 2-3 miesiace chodzilam choc by z tego wzgledu.kiedy poszlam panstwowo prawie z placzem bo zaczelam plamic , baba powiedziala ze to normlane dodam ze bylam w 24tc wiec nie jest to normalne , zbadala mnie na sile bo sie uparlam powiedziala ze wszytsko super nic tam nie ma .na drugi dzien juz naprawde porzadnie krawilam i odrazu zapisalam sie prywatnie do polaka , lekarz stwierdzil ze natychmiast mam sie zglosic na badania do szpitala - wypisal mi skierowanie ( mialam jakies krostki na szyjce macicy - do konca nie bylo wiadomo co to ) jak mu opowiedzialam ta sytuacje na skierowaniu jeszcze podkresil ze moze to byc poczatek raka itp- to juz wolbrzymil zeby natychmiast przyjeli mnie na badania i udalo sie jak pokazalam skierowanie to odrazu badania , okazalo sie ze trzeba to zwalczyc antybiotykiem :/ a gdyby nie poszla do prv to nie wiem jak by sie to skonczylo ... dlatego tez chodzilam co jakisz czas na kontrole. Nie wspominam milo opieki zdrowotnej za granica - niestety .

reklama
ojejku, normalnie myślałam, że w Polska jest zacofana,,, ale żeby w Anglii takie coś?
Bardzo dobrze, że poszłaś.
Ja zobaczyłam małą plamkę to od razu poleciałam do szpitala żeby mnie zbadali, baaa nawet chcieli mnie położyć - ale już się na to nie zgodziłam, skoro sama doktor powiedziała, że jest OK. Pewnie mieli dużo wolnych łóżek i chcieli wiadomo siano z NFZ.

7 minut do zakończenia aukcji - serce mi wali... może uda się kupić po okazyjnej cenie :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry