reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Monia gratulacje dla cioteczki i siostry :)

Normalnie nie wierze, że dzisiaj cały dzień mnie nie było na BB :) hehe

zuza... ty to masz tego prasowania :) a ja tam nie prasuje. W domu chodzę w dresach to mogą być poniecione bo kto mnie tam widzi, małej ciuszki składam tak ciasno, że same się prasują :)

reklama
Izu a co to sie stalo ze ciebie nie bylo? hmm? ;-)
ja poprostu jestem uzalezniona od prasowania hehe jakos nie potrzwie nie wyprasowac... juz kilka razy probowalam i mimo wszystko wyjmowalam pozniej z polki i tak prasowalam hehe

hehe ja tak dokładnie nie prasuje ale zawsze choc troche przejade tym zelaskiem ;-)
eee ... chyba uciekam juz spac bo oczy mi sie juz zamykaja... a Malej ida kolejne zabki i boje sie ze szybko wstanie wiec duzo snu przede mna nie ma ...
dobranoc

ja prasuje wszystko Malej, a nasze wedlug potrzeb;) ale zawsze czekam az sie nazbiera...;/ hehe dobrze ze ma zawsze jakis zapas w szafce, bo inaczej czesciej zelazko by w ruch szlo:)

Bycie rodzicem odmienia życie. Ale rodzicielstwo zmienia się też wraz z kolejnymi pociechami. Oto kilka przykładów (od strony matki)

odzież ciążowa
1 dziecko: Zaczynasz nosić jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
2 dziecko: Jak najdłużej nosisz normalne ubrania.
3 dziecko: Odzież ciążowa to twoje normalne ubrania

przygotowania do porodu
1 dziecko: Nabożnie ćwiczysz oddech w każdej wolnej chwili.
2 dziecko: Nie ćwiczysz oddechu, bo wiesz, że i tak nic nie pomoże.
3 dziecko: O środki przeciwbólowe prosisz w ósmym miesiącu

ubranka dziecięce
1 dziecko: Pierzesz wszystkie, segregujesz kolorami i kładziesz w osobnym miejscu
2 dziecko: Sprawdzasz, czy ubranka są czyste i odrzucasz te z najciemniejszymi plamami.
3 dziecko: Chłopcy mogą przecież chodzić w różowym, nie [
ostr.gif
] ?

płacz
1 dziecko: Dziecko bierzesz na ręce przy najmniejszym kwileniu.
2 dziecko: Podnosisz dziecko, kiedy jego płacz może już obudzić to starsze.
3 dziecko: Uczysz trzylatka jak nakręcać mechaniczną kołyskę

smoczek
1 dziecko: Jeśli smoczek upadnie na podłogę, odkładasz go do momentu, aż można go będzie wygotować.
2 dziecko: Jeśli upadnie, myjesz go soczkiem z butelki.
3 dziecko: Jeśli wypadnie z buzi, ocierasz o koszulę i wciskasz z powrotem

pieluchy
1 dziecko: Zmieniasz co godzinę, czy potrzeba, czy nie.
2 dziecko: Zmieniasz co 2-3 godziny w miarę potrzeby.
3 dziecko: Zmieniasz, kiedy rodzina uskarża się na smród, lub pielucha z zawartością dynda już w kolanach

rozrywki
1 dziecko: Zabierasz dziecko na gimnastykę, pływalnię, czytanie bajek.
2 dziecko: Zabierasz dziecko na gimnastykę.
3 dziecko: Zabierasz dziecko do supermarketu i do pralni

opiekunka do dziecka
1 dziecko: Po wyjściu dzwonisz do domu co najmniej pięć razy.
2 dziecko: Przed wyjściem przypominasz sobie, że masz zostawić numer, pod którym można cię złapać
3 dziecko: Kategorycznie zabraniasz dzwonić - chyba, że zobaczy krew.

połknięcie monety
1 dziecko: Biegiem do szpitala i żądasz prześwietlenia!
2 dziecko: Czekasz cierpliwie, aż moneta przejdzie.
3 dziecko: Potrącasz z kieszonkowego.

reklama
Boskie to jest :-)

Przepraszam, że tak mnie mało ostatnio :-( Mam trochę zajęć i jakoś weny brak...
Tęsknię za Wami, może jutro się ogarnę i coś więcej napiszę. U nas wszystko ok, Leoś robi super postępy w rehabilitacji :-) Ale to dzięki pani Natalii a pośrednio (choć w dużej mierze) dzięki Adze :-)

Jutro obiecuję wpaść na dłużej!
Buziaki!

Do góry