inka pamiętam ile ja stron przekopałam, żeby skompletowac wyprawkę. Może zrób listę rzeczy, którą będziesz potrzebowała do szpitala dla siebie i Maluszka: takie grube podpaski poporodowe np. bella, kilka koszul nocnych, majtki siateczkowe ( pielęgniarki radziły nie zakładac żadnej bielizny ale nie wiem jak miałaby się podpaska trzymac:/), wkładki laktacyjne, pieluszki, mi się bardzo przydały nasadki sylikonowe na piersi i maśc glukozowa, bo póki nie nauczyłyśmy się dobrze przystawiac i ssac, to miałam bardzo pogryzione i obolałe sutki, niedrapki albo zwykłe skarpetki na rączki, żeby się Dzidzia nie podrapała.
Jeśli chodzi o ubranka to u nas przez 6 miesięcy rządziły pajace. Łatwo się ubierało, Majci było wygodnie leżec a potem pełzac. Wiadomo, jeansy itp. wyglądają bombowo, ale myślę, że leżec jest wygodniej jak ma się równo pod plecami

Co jeszcze...obcinacz do paznokci, bo szybko rosną( nożyczki okazały się dla mnie za skomplikowane), sudokrem, oliwka, a Ty dodatkowo zimowe rzeczy jak śpiworek do wózka, jakieś cieplejsze wdzianka, krem na mróz bez dodatku wody koniecznie.
Jak mi się coś przypomni niezbędnego to napiszę
Może jeszcze powrzucamy rzeczy, które kupiłyśmy a okazały się totalnie bezużyteczne