reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Okres czy wczesna ciąża?

Czesc jestem 9dpo i zauważyłam ze moja szyjka jest mega wysoko ułożona nie wiem czy jest zamknięta czy nie ale jest bardzo wysoko od wczoraj mam śluz z takimi jakby niteczkaki krwi nie jest tego duzo ale sa za 4-5 dni mam miec @. Jak było u was z szyjka ? Czy czekać na okres jest jednak szansa ze nie przyjdzie ? 😀

reklama
Czesc jestem 9dpo i zauważyłam ze moja szyjka jest mega wysoko ułożona nie wiem czy jest zamknięta czy nie ale jest bardzo wysoko od wczoraj mam śluz z takimi jakby niteczkaki krwi nie jest tego duzo ale sa za 4-5 dni mam miec @. Jak było u was z szyjka ? Czy czekać na okres jest jednak szansa ze nie przyjdzie ? 😀
Ja w takim czasie zrobiłam już test ciążowy, który wykrył ciąże. Tylko musi być odpowiednio czuły.

Ja w takim czasie zrobiłam już test ciążowy, który wykrył ciąże. Tylko musi być odpowiednio czuły.
No wlasnie sie boje ze bedzie 1 kreseczka 🫣
Ogolnie to pobolewa mnie jajnik ale nie aż tak mocno żadnych innych zmian nie odczuwam piersi tez nie bolą ale to mnie nigdy nie bolały jedyne co to wlasnie ta szyjka jest tak bardzo wysoko położona se ledwo idzie ja dotknąć 😊

Mi do dnia miesiączki nie wychodziły żadne testy (nawet robiony dzień przed). Objawy miałam jak na okres, szyjka też była nisko. Ogólnie cykl spisałam na straty bo myślałam, że okres zaraz przyjdzie ;)
Finalnie test zrobiłam ze względu na okropny ból głowy w dniu miesiaczki i był pozytyw. Wcześniej nic.

Dokładnie mam takie objawy jak na miesiączkę tylko ze kilka dni temu bardzo ale to bardzo bolał mnie kręgosłup aaa i wydaje mi sie ze częściej odwiedzam toaletę ale to moze poprostu juz moj mózg robi mi figle 🥺 i poprostu sie nakręcam nie wiem co myśleć a co do tej szyjki to powinna byc ona nisko czy wysoko bo juz zwariowałam 😅

Dokładnie mam takie objawy jak na miesiączkę tylko ze kilka dni temu bardzo ale to bardzo bolał mnie kręgosłup aaa i wydaje mi sie ze częściej odwiedzam toaletę ale to moze poprostu juz moj mózg robi mi figle 🥺 i poprostu sie nakręcam nie wiem co myśleć a co do tej szyjki to powinna byc ona nisko czy wysoko bo juz zwariowałam 😅
Wszelkie objawy zaczynaja się trochę później jednak, to raczej głowa tak działa :) wiem co czujesz bo miałam to samo, ale te „objawy ciąży” przed każda miesiączka nijak się mają do tych objawów, które potem są naprawdę :)

Nie ma co szukać objawów, bo zawsze się je znajdzie. Mi test zrobiony 2 dni przed spodziewanym okresem pokazał ciążę, ale do jego zrobienia skłoniła mnie galareta z pochwy, którą wcześniej miałam właśnie tylko wtedy, kiedy byłam w pierwszej ciąży.

reklama
jak myślicie czy beta z krwi by juz wyszła jakbym jutro zrobiła?
Myślę, że najpierw warto zrobić test ciążowy, ale 4 dni przed okresem może jeszcze nie wyjść. Wiem, że chciałoby się wiedzieć już teraz, no ale organizm to nie zegarek i nigdy nie wiadomo kiedy dojdzie do zagnieżdżenia 🙂 jeżeli widziałaś nitki krwii w śluzie to poczekałabym od tego momentu dwa dni, bo wtedy czuły test ciążowy może już coś pokazać 🙂

Do góry