reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres po poronieniu

staraczka33

Fanka BB :)
Hej,

Kiedy dostałyście pierwszy okres po wczesnym poronieniu? U mnie beta od początku nie przyrastała prawidłowo, ale poroniłam dopiero pod koniec szóstego tygodnia. Teraz mam 20dc i organizm dopiero powoli dochodzi do siebie (na początku strasznie leciały mi włosy, wysypało mi silniejszy niż zwykle trądzik i ogólnie czułam się ciągle zmęczona). Myślałam, że po poronieniu na tak wczesnym etapie mogę się spodziewać „normalnego” zachowania organizmu tj. że okres będzie za jakieś 1,5tyg ale póki co nic na to nie wskazuje 🤷🏼‍♀️ jak było u Was? Nie miałam zabiegu ani tabletek, oczyściłam się sama.

reklama
Ogólnie to okres powinien przyjść po maksymalnie około 6 tygodniach od poronienia. Nie ważne na jakim etapie ono nastąpiło, organizm musi dojść do siebie i wyjść z trybu ciąża. Więc może to trochę potrwać.

Ja poroniłam w 8 tyg sama.
W 16dc byłam na kontroli i było po owulacji.
Wczoraj powinnam mieć miesiączkę. Dziś 29 dc a zazwyczaj mam 28

Poronienie w 5 tyg miesiączka po 5 tygodniach
Drugie poronienie 7 tyg miesiączka po 6 tyg obecnie za dwa dni powinnam dostać okres za dwa dni (czwarty cykl po poronieniu) oby nie przyszła 🫣

Ja miałam zabieg łyżeczkowania 29 maja tego roku. 22 czerwca dostałam okres i prawdopodobnie w okolicach 6 lipca zaszłam już w kolejną ciążę. Aktualnie 12tc2d

reklama
Do góry