Hej Dziewczyny
Ależ tu można się dowiedzieć wielu przydatnych rzeczy, zwłaszcza jeśli oczekuje się na pierwsze dziecko

Jak się okazało najprawdopodobniej będzie Dziewczynka (ostatnio same dziewuchy dookoła

) Teraz trwa gorączka ustalania imienia i... jeszcze decyzja nie zapadła.
Co do ostatnio poruszanego tematu - sporo moich koleżanek bliższych i dalszych poleca Malarkiewicza, zwłaszcza pod kątem opieki, a teraz również warunków (po remoncie). Ja, głównie z uwagi na fakt, iż w Miejskim pracuje bliska mi osoba, będę rodziła tam. Mam nadzieję, że odpowiednio się mną zajmą, jak już będzie po napiszę opinie

W sumie to teraz chyba wszędzie powinni zadbać o nas odpowiednio, czego nam wszystkim życzę niezależnie od tego, gdzie która zdecyduje się rodzić - obyśmy miały poczucie, że są tam dla nas
Co do lekarzy, do dr Hoppe chodzę prywatnie na to specjalistyczne usg i polecam, jest konkretny i sympatyczny (ostatnio byłam w tym nowym lokum przy Ratuszu). Znajoma (która miała problemy z zajściem w ciążę) jest jego pacjentką już od dawna i bardzo sobie chwali. Na NFZ chodzę do Niczyporowicza, mi pasuje pod względem i opieki i jego specyficznego poczucia humoru (pytam o wszystko, nie odmawia badań, wyjaśnia, prowadził ciążę mojej koleżanki i było ok, poza tym mam blisko i nie ma problemu z umawianiem wizyt na NFZ itd). Ja jestem zadowolona, choć opinie o nim słyszałam różne. Moja siostra z kolei chodzi prywatnie do Boczkowskiej, już z 2-gą ciążą i też jest bardzo zadowolona. Ja z kolei muszę zadzwonić, żeby zapisać się do jakiejś pielęgniarki środowiskowej... mam nadzieję, że trafię dobrze i że nie będzie z tym problemu...
A wybiera się może któraś z Was na spotkanie Mamo to Ja do hotelu Omega w środę ? Zapisałam się, a nie wiem czy będzie tam coś faktycznie przydatnego czy bardziej tylko pod kątem reklamy produktów rzeczy dla dzieciaczków ?
Póki co, życzę udanych wyborów szpitali i lekarzy

Fajnego tygodnia Wam życzę i do usłyszenia