reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Mam pytanie do mam które już dokarmiają dzieci mlekiem modyfikowanym .Które mleko polecacie , czy jest jakaś różnica w tych mlekach? Ja używam Enfamil 1 , małej smakuje ale załatwia się tylko 1 raz dziennie czasem 2 ale to ewenement. Czy to normalne? Z piersi też je za każdym razem i tylko to co jej brakuje dociąga z butli.

Bianka jest na Bebilonie. Częstotliwość robienia kupek u niemowląt, któr są na mleku modyfikowanym to 1-4 na dobę.

reklama
Moja ma enfamil raz w tygodniu a poza tym jest na cycu i robi kupkę raz na 3 dni:eek: ale za to zasikuje każdego pampersa i zmiana następująca w połowie nocy ujawnia pampersa dwa razy cięższego niż dziecko:-D:-D:-D

z moich "kontaktów" które mleko jest najlepsze to podobno enfamil... młoda je bez problemu więc innych nie szukałam....

Ostatnia edycja:
Fajne jesteście :-):-)
dzięki dziewczyny za troskę :-D:-D ale powiem Wam że się da :tak::tak: i wcale nie jest to aż takie trudne, bo te pieluchy można prać z ubraniami - grubsze sprawy spłukuje się wodą. Co jakiś czas puszcza się na gotowanie i luz.
Przy starszym dziecku łatwiej, bo nie robi kupy dziesięć razy dziennie ;-) A taką pieluchę kieszonkową dziecko nosi cały dzień - wymienia się tylko wkłady, które łatwo się piorę i szybciorem schną ;-);-)
Koleżanka używa już przy drugim dziecku i jest zadowolnięta :tak::tak:

Nie wykluczam całkiem jednorazówek, bo w takich sytuacjach jak jakieś wyjazdy, czy żłobek się nie da, ale w sumie to razem taniej wyjdzie.

No i są bardziej przewiewne i mięciutkie, nie uczulają, nie mają żadnych chemikaliów w środku i takie tam ;-) no i ładne są :-)

Hej, przyłączę się. Nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego.
Szczerze mówiąc, po dwóch tygodniach jednorazówek, zaczęłam wracać do tetry. Wzorki po falbankach i gumkach mi się nie podobają:-). Jak widzę że szykuje się dłuższe spanko to zakładam pampersa, jak ma okres czuwania i zabawy - to tetrę.

Na razie prasuję tetry, a właściwie mój M prasuje, więc trochę schodzi, ale jak przy dwójce sobie poradziliśmy, to przy trzecim pewnie też.

Przy Weronice nawet nie mieliśmy pralki:no:. Gotowanie pieluch to dopiero była jazda.

Myślę Amelkowa że spoko sobie poradzisz.
Ja dzięki temu że piorę pieluszki potrzebuję mniej ubranek. Przecież nie mam 5-6 kg ubranek!!!:-D A ja nie lubię włączać pustej pralki. A że mam stos pieluch nie muszę prać za często.

Jedna podstawowa zaleta, dla której warto prać więcej. Weronika zaczęła siadać na nocnik zanim skończyła rok, Amelka, która miała częściej pampersa - praktycznie rok dłużej chodziła w pieluchach, a w nocy, kurcze ze 4 lata miała jak spała w pieluszce na wszelki wypadek.:cool:

Trzymam kciuki!!!

Może jak wpadnie jakaś kasa to się zaopatrzę!
A tak wogóle to ile ich potrzebuję?

monka ilość tych pieluch to wg uznania, ja obecnie używam ok 12 kieszonek, 8 innych czeka w szufladzie aż dziecko troche wiecej ciałka nabierze, a 2 inne nie bardzo mi się podobają więc raczej też nie wychodzą z szuflady..

Moja ma enfamil raz w tygodniu a poza tym jest na cycu i robi kupkę raz na 3 dni:eek: ale za to zasikuje każdego pampersa i zmiana następująca w połowie nocy ujawnia pampersa dwa razy cięższego niż dziecko:-D:-D:-D

z moich "kontaktów" które mleko jest najlepsze to podobno enfamil... młoda je bez problemu więc innych nie szukałam....

Dzieci na piersi mogą się załatwiać raz na kilka dni i jest to normalne. moja Ania też robi kupkę raz na kilka dni. Najważniejsze, by nie bolał brzuszek i jak sobie pierdzi to jest wszystko ok. Tak mi mówiły doświadczone mamy

Koleżanka też tak miała jak przeszła na 2! Jej córa zasikiwała się aż po kark!:szok::szok: nie wiem- może jakieś felerne pieluszki... Jak zakładasz to sprawdź czy wszystko dobrze przylega, ale nie uciska, no i te falbanki przy nóżkach mają być na zewnątrz ;-) jeśli tak robisz, to dobrze zakładasz :tak::tak:

Sama nie wiem, falbanki są ok. Nie chcę mocniej ściskać, bo wydaje mi się, że jest ok.
Może za wysoko je zapinam, to jedyne miejsce, którędy może się "wylewać". Felerne pieluszki chyba nie, raczej felerna mama :-p

Może jak wpadnie jakaś kasa to się zaopatrzę!
A tak wogóle to ile ich potrzebuję?
w tym linku który podałam w ostatnim poście dla Asheary jest poradnik i tam wszystko jest fajnie opisane :tak::tak:
Co do tetry, to ja się nie bardzo piszę :no::no: prasowanie to dla mnie udręka... Fajnie że Ci mąż pomaga :tak::tak: mój pewnie też by pomógł, ale go nie ma w domu teraz całymi dniami... ech. Byle do grudnia :-)

Amelkowa jasne wrzucaj!
napisałam do niej z zapytaniem o ceny i czekam na odpowiedź..
mówisz masz :-)
Mio unico
Kajtek - outlet ubrankowy, drewniane zabawki i pieluszki wielorazowe - Strona główna
baby bots
Ja też do niej pisałam, jeszcze nie dostałam odpowiedzi.
moja sadzi takie bąki.... normalnie jak jej ojciec... dobrze, że zapachem się różnia :-D
:eek::-D:-D:-D

Sama nie wiem, falbanki są ok. Nie chcę mocniej ściskać, bo wydaje mi się, że jest ok.
Może za wysoko je zapinam, to jedyne miejsce, którędy może się "wylewać". Felerne pieluszki chyba nie, raczej felerna mama :-p
praktyka czyni mistrza ;-):-)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do mam które już dokarmiają dzieci mlekiem modyfikowanym .Które mleko polecacie , czy jest jakaś różnica w tych mlekach? Ja używam Enfamil 1 , małej smakuje ale załatwia się tylko 1 raz dziennie czasem 2 ale to ewenement. Czy to normalne? Z piersi też je za każdym razem i tylko to co jej brakuje dociąga z butli.
ja podaje Nan od nestle robi 3 kupki dzienie

reklama
Moja dziś w nocy też się zalała jakoś dziwnie tak w pasie:-D. Mamy 2 Pampersa. Wcześnie Huggisy - ale powiem, że papmki wygrywają pomimo zalania).:tak:

Amelkowa - tak wiem o tych woreczkach na mocz, ale podobno nie jest on tak sterylnu jak z świeżo umytej, pachnacej;-)"kureczki". A zależało nam, żeby badania wyszły tak, co by nie trzeba było ich powtarzać. :happy:

Poziedzcie mi czy przebieracie Kluski jak podczas nocnego karmienia Wam narobią "grubszą niespodziankę"? Ja mam tak często karmię Olgę, podczas wali niezłe bąki i kupkę, żal mi tak ją kłaść z tym i zaczynam po karmieniu przebieranie, podczas przebierania ulewa (dziś trzy zmiany ciuszków w nocy zalała ulewaniem) :szok: przebieranie, ulewanie i znowu "SSak" przeokrutny się włącza bo glodna i spać nie chce. I teraz nie wiem jak postępować. No i czy te ulewanie to z przejedzenia czy jak?

Do góry