reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

J@goda, w tej paczce była emulsja do ciała i emulsja do kąpieli. Ta druga w troszkę większym opakowaniu i jest jej 15ml (mam jeszcze po jednej próbce tego).
Co do szczepionki, to u Maxa wyszła dopiero jak któraś o tym napisała :szok::-D u Alexa nic nie wyszło praktycznie - jest tylko mała plamka.
Bylasia, ja wychodzę zawsze jak nie pada i nie ma przeraźliwego wiatru. To drugie tylko dlatego, że mi jest zimno ;-)

reklama
Witajcie mamusie...szukam pomocy tu i tam.....mam 7miesięczną śliczna córeczkę rozwija się prawidłowo jest wesoła i zdrowa ale z niedzieli na poniedziałek dostała ataku kolki mały atak ale nie byłam pewna co to jest więc w poniedziałek powędrowałam do lekarza pediatry....stwierdził że to byc może kolka jelitowa ale zlecił zrobic badanie moczu by ewentualnie wykluczyć kolkę nerkową.wSZYTKO W MIARĘ BYŁO OK PRZEZ TE 3 DNI az do wczorajszego wieczoru....atak kolki i płaczu przez całą noc wykluczając 2 niepełne godziny snu córeczki.......tak bardzo płakała i prężyla się chciała zasnąć nie potrafiła tak mi serce pękało patrząc na nią myślalam że umrę prosiłam Boga o pomoc....SKĄD TEN ATAK KOLKI W 7 MIESIĄCU ŻYCIA ...jak to długo potrwa????znacie takie przypadki????????czekam na wiadomości

Amelkowa Adaś urodził się o godzinie 9.00 :-) A Twoja Córcia??
Z tymi spacerkami to muszę się poprawić, w sumie to chciałam z Adasiem wychodzić jak miał katarek, ale wszyscy zgodnie krzyczeli na mnie, że gorzej zaziębię dziecko.:wściekła/y: Zresztą teraz okazuje się, że katarek to najprawdopodobniej alergia i pewnie szybko nie minie. Jestem od 4 dni na diecie eliminacyjnej, Adaś w spadku po tacie dostał alergie pokarmową, dziś idziemy jeszcze do dermatologa- bo pediatra zalecił konultacje, ale ja jestem na 100% pewna. Kawałek tortu z bitą śmietaną a Adaś ma całą buzie wysypaną. Tego "grzeszku" nie zapomne sobie nigdy, będę go widzieć zawsze jak spojrze na Adasia przez najbliższe 3 tyg ( podobno tyle może schodzić uczulenie ):-(

Bylasia Ignaś jest praktycznie codziennie na dworku około 2 godzin, jak nie pada to chodzę z nim po dworze, jak pada wystawiam na balkon (bo mi się nie chce chodzić w deszczu).
Czasami ma dwa spacerki jak muszę pójść po Krystiana do przedszkola, albo odprowadzić.
Zdarzyło nam się mieć spacerki do 3 godzin, ale potem trzeba wrócić, bo nie mam na razie opracowanych miejsc do karmienia a na dworzu jednak za zimno wyciągać pierś.

Gemelo to mamy odpowiedź, to czym myłam Ignasia to była emulsja do kąpieli, bo tę do ciała jeszcze mam :-). Dzięki.

Ostatnia edycja:
Ja wychodzę w każdą pogode.
nawet jak miał katerek, czytałam nawetr że jak maluch ma tylko katar to nawet trzeba z nim wyjsćbo to dobrze działa na śluzówkę noska.I katar szybciej schodzi.
Ja wychodzęnawet w deszcz ale u mnie to inna sytuacja bo ja jestm sama, nie mam nikogo kto mógłby mi się małym zająć na czas mojego wyjścia.I muszę go brać zawsze i wszędzie ze sobą.

Dziewczyny, błagam o pomoc!!! Mała dostala plesniawek i to tak okropnych,ze ma pokryty nimi caly jezyk;/ podniebienie tez. stosowalam apthin,ale nie działa;/ zadnej poprawy. prosze,poradzcie cos skutecznego na to dziadostwo i od czego mogla to dostac?

no wlasnie wczoraj mialam miec wizyte,nawet nie z tego powodu,ale lekarka sie rozchorowala i mamy na za tydzien wizyte;/ na poczatku miala tylko biale plamki, a dzien pozniej juz caly bialy jezyk;/

reklama
Do góry