jeju dziewczyny jak mnie dziś cycuchy bolą aaaaaaa w kółko ściągam nawet małego przystawiam na chwile jest ulga a później znów to samo masakra już nie wiem co robić masuję ję,opróżniam a i tak boli zastój raczej mi się nie robi bo cycuchy nie są twrade ale to taki podobny ból ehhh już mam dośc normalnie :-
-
-(
reklama
Amelkowa
Fanka BB :)
Gemelo to nieciekawie :-
-( a jak potwierdzono ten refluks? Przez USG?
Karcia a Ty karmisz go piersią czy odciąganym mleczkiem? Bo jeśli karmisz piersią to niepotrzebnie odciągasz dodatkowo - można ale tylko do momentu uczucia ulgi - nie opróżniaj piersi całkowicie bo jest to sygnał żeby produkować więcej! Podsumowując - im więcej dziecko je, albo odciągasz, tym więcej będziesz tego mleka miała.
Karcia a Ty karmisz go piersią czy odciąganym mleczkiem? Bo jeśli karmisz piersią to niepotrzebnie odciągasz dodatkowo - można ale tylko do momentu uczucia ulgi - nie opróżniaj piersi całkowicie bo jest to sygnał żeby produkować więcej! Podsumowując - im więcej dziecko je, albo odciągasz, tym więcej będziesz tego mleka miała.
Ja karmie piersią w sumie tylko prawą , ale staram się odciągać tylko jak mała mało zje aby za dużo nie produkować.
;-)
My też dzię podaliśmy Debridat bo nam się Julka nie chce za bardzo załatwiać. Dołączyliśmy też Lacidobaby i w końcu zrobiła kupke i widać że jej ulżyło.
Wczoraj jadłam tylko suchary i serek capri dziś suchary i dzem bo myślałam że może coś nie tak jem ale chyba jej nie zaszkodziło.

Moja Julka jest duża ale 2 pampersy są ok i bella jeszcze całą paczke 1 mam i też na szczęście się mieści więc nie wiem jak te rozmiary dobierać

My też dzię podaliśmy Debridat bo nam się Julka nie chce za bardzo załatwiać. Dołączyliśmy też Lacidobaby i w końcu zrobiła kupke i widać że jej ulżyło.

Moja Julka jest duża ale 2 pampersy są ok i bella jeszcze całą paczke 1 mam i też na szczęście się mieści więc nie wiem jak te rozmiary dobierać

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Nasza ma niecałe 4,5 kg i widzę, że chyba trzeba będzie na 3 przejść, bo jakieś dwójki ciasnawe na nią się robią
. Do końca tego tyg. wykorzystamy tę paczkę i potem 3. Nie wiem od czego to zależy.

medeuska
październikowa mama'09
hm dziwne że każda ma inną opinie o pampkach
pampersy ja używalam te niebieskie-może żółte albo białe są lepsze- w każdym bądź razie niebieskei są jak z folii
huggiesy używałam newborn 1 i 2 i były mieciutkie i przynejmnie w dotyku jakby z weluru były zrobione
dada 3 sa dużo lepsze niz 2-niebo a ziemia- i fakt gaga z tesco sa bardzo fajne- dzisiaj tez widziałam otwarte opakowanie i pomacałam- kolejny raz kupie i spróbuje- chyba że któraś przetestuje chłonnosc przede mną

na pampersy mnie nie stać 50ł za paczke
- wiec testowac zóltych ani białych nie będe
mam 2 paczki pampków za to a teraz krucho z kasą u mnie jak wiecie
pampersy ja używalam te niebieskie-może żółte albo białe są lepsze- w każdym bądź razie niebieskei są jak z folii

huggiesy używałam newborn 1 i 2 i były mieciutkie i przynejmnie w dotyku jakby z weluru były zrobione

dada 3 sa dużo lepsze niz 2-niebo a ziemia- i fakt gaga z tesco sa bardzo fajne- dzisiaj tez widziałam otwarte opakowanie i pomacałam- kolejny raz kupie i spróbuje- chyba że któraś przetestuje chłonnosc przede mną

na pampersy mnie nie stać 50ł za paczke

Ostatnia edycja:
Gemelo to nieciekawie :--( a jak potwierdzono ten refluks? Przez USG?
u mnie to jest cudacznie z tym karmieniem otórz w szpitalu karmiłam piersią bo nie było innej możliwości ale za to strasznie cierpiałam bo mam wklęsłe brodawki i mały mi je strasznie poranił więc później jak je podgoiłamtroszke karmiłam dalej piersią ale już z kapturkiem ...i to nie pomogło dalej miałam rany więc w domu zaczęłam ściągać pokarm i daję butlą. Ostatnio troche mniej piersi mnie bolały więc postanowiłam małego przystawić i przez kilka dni udało mi się bez większego bólu karmić cycem a teraz znowu muszę ściągać bo za bardzo boli i to takie mieszane jest ...raz cycek raz butla z moim mlekiem a jak mały nie dojje to dokarmiamy go sztucznym mlekiem <w szpitalu doradziła położna bo powiedziała że mały bardzo dużo je więc można go dokarmić coraz> właśnie nie dawno pomimo bólu przystawiłam małego do cycka i jest mi już troche lżej ale i tak po 30 min ciąganiu cyca musiałam mu dać jeszcze 110 ściągniętego wcześniej mleka mojego...

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
A ja tak trochę z innej beczki: gdyby Wam zaproponowali szczepienie przeciwko świńskiej grypie to byście dziecko zaszczepiły??? W Irlandii proponują szczepionkę za darmo wszystkim dzieciom powyżej 6 miesiąca życia. Jak do tej pory żadna z moich znajomych się na tę szczepionkę nie zgodziła.
Amelkowa
Fanka BB :)
No to rzeczywiście Karciu masz jazdę z tym karmieniem... Podziwiam Cię za wytrwałość!!!

Smerfi ja też powoli będę uczyć Anię pić z butelki - raz dziennie, moje mleko, potem może być różnie z powrotem do pracy i wolałabym żeby córa butlą nie gardziła ;-)
Asiu ja bym też się chyba nie zgodziła, ewentualnie gdyby moje dziecko było słabe - miało inne schorzenia - bo z tego co mówią w mediach tacy ludzie nie radzą sobie z tym wirusem... Zdrowi znoszą go całkiem nieźle...

Smerfi ja też powoli będę uczyć Anię pić z butelki - raz dziennie, moje mleko, potem może być różnie z powrotem do pracy i wolałabym żeby córa butlą nie gardziła ;-)
Asiu ja bym też się chyba nie zgodziła, ewentualnie gdyby moje dziecko było słabe - miało inne schorzenia - bo z tego co mówią w mediach tacy ludzie nie radzą sobie z tym wirusem... Zdrowi znoszą go całkiem nieźle...
Amelka, właśnie przez usg jamy brzusznej został potwierdzony. Ma za krótki podprzeponowy odcinek przełyku. A refluks żółądkowo-przełykowy jest wyraźnie widoczny. Tak przynajmniej wynika z opisu tego usg.
Medeuska, to co Ty miałaś za niebieskie pampersy ??
Dla mnie właśnie huggiesy są strasznie sztywne i twarde. Ale co mama to opinia ;-)
Medeuska, to co Ty miałaś za niebieskie pampersy ??

reklama
Podziel się: