reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Amelka, właśnie przez usg jamy brzusznej został potwierdzony. Ma za krótki podprzeponowy odcinek przełyku. A refluks żółądkowo-przełykowy jest wyraźnie widoczny. Tak przynajmniej wynika z opisu tego usg.
No to Ania nie ma refluksu:happy:, bo miała USG brzuszka i nie wykazało, za to w nerce się cuś znalazło i teraz chodzimy do nefrologa, ale o tym już pisałam... ;-)

reklama
Tak mi się marzą pomarańcze, mogę zjeść jak karmię piersią? :-p

Karcia
, ja też karmię przez nakładki. Jak maleństwo mocno rozwala Ci brodawki, to nie dawaj bez nakładki. Ja mam czasem tak, że z bólu muszę zaciskać zęby. Ale jak już czuję, że nieciekawie robi się z moimi brodawkami, to smaruję brodawkę bepanthenem, daję cycowi odpocząć 6h (jak ilość mleczka na to pozwala) i jest lepiej. Może spróbuj smarować.

I informacja "promocyjna": W Tesco chusteczki pampersa 4+2 są w cenie 24,99 zł. Uwaga: W Olsztynie już nie ma. M. kupił ostatnie dwie paczki :-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
Iza, Karcia, moja Mała bardzo łapczywie je i jak jeszcze dobrze nie umiała chwycić cyca, a ja wygięta po cesarce nie mogłam jej dobrze przyłożyć, to mi strasznie poraniła sutki. też używałam nakładek i było troszkę lżej. polecam rewelacyjną maść, która szybko leczyła moje sutki, a przede wszystkim nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. nazywa się purelan, ciężko ją dostać w aptekach bo to sprowadzane z Niemiec, dosyć droga, ale mi naprawdę pomogła, teraz już nie mam tego problemu, ale jakbym tej maści nie miała, to bym chyba się poddała i przestała karmić... A poleciła mi ją koleżanka, której też pomogła:)

mój mały też starsznie łapczywie je aż się zapowietrza:szok: wczoraj aż mało nam sie nie udusił byłam przerażona tak się "zapowietrzył" nie wiedziałam co robić ale naszczęście szybko minęło ale teraz przy każdym karmieniu sie boję o małego czubka...co do maści to równierz używam purelan i maltan jeszcze i fakt brodawki bardzo ładnie się goją ale u mnie za każdym razem jak daję cyca to mały tak je ciąga że od nowa rana mi się robi wczoraj np. z krwią mały jadł mleko tak zassał ehh...jak narazie jeszcze znosze ten okropny ból ale niewiem jak długo ehh jestem podminowana tą całą sytuacją z karmieniem...ehh

Tak mi się marzą pomarańcze, mogę zjeść jak karmię

I informacja "promocyjna": W Tesco chusteczki pampersa 4+2 są w cenie 24,99 zł. Uwaga: W Olsztynie już nie ma. M. kupił ostatnie dwie paczki :-p:-p:-p

ja tam piłam sok pomaranczowy i nic młodej nie było:tak: spróbuj inaczej się nie dowiesz:-D

hihihihihihi mówisz, że już nie mam po co jechać? ja tam wolę FRIA 12,99 za 2 szt ale pampersy się nie umywają:-)

mój mały też starsznie łapczywie je aż się zapowietrza:szok: wczoraj aż mało nam sie nie udusił byłam przerażona tak się "zapowietrzył" nie wiedziałam co robić ale naszczęście szybko minęło ale teraz przy każdym karmieniu sie boję o małego czubka...co do maści to równierz używam purelan i maltan jeszcze i fakt brodawki bardzo ładnie się goją ale u mnie za każdym razem jak daję cyca to mały tak je ciąga że od nowa rana mi się robi wczoraj np. z krwią mały jadł mleko tak zassał ehh...jak narazie jeszcze znosze ten okropny ból ale niewiem jak długo ehh jestem podminowana tą całą sytuacją z karmieniem...ehh
o rany to ładny musieliście mieć stres, mojej się zdarza krztusić, bo mocno i łapczywie ciągnie, a do tego czasem z piersi mi tak tryska, że jak jej niechcący cycuś się wypsnie z buzi to mamy małą powódź:-) no i jak jej taka fontanna tryśnie do gardła to biedna się krztusi.
widzę, że Twój maluszek ma 3 tygodnie, może jeszcze za bardzo się nie nauczył chwytać pierś, ale myślę, że już za niedlugo nie będziesz mieć takiego problemu. ja na początku karmiłam też na specjalnej podusi do karmienia, z nią nie było szansy źle dziecko przyłożyć, to mi też pomogło "ratować" sutki :-)

reklama
Iza, Karcia, moja Mała bardzo łapczywie je i jak jeszcze dobrze nie umiała chwycić cyca, a ja wygięta po cesarce nie mogłam jej dobrze przyłożyć, to mi strasznie poraniła sutki. też używałam nakładek i było troszkę lżej. polecam rewelacyjną maść, która szybko leczyła moje sutki, a przede wszystkim nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. nazywa się purelan, ciężko ją dostać w aptekach bo to sprowadzane z Niemiec, dosyć droga, ale mi naprawdę pomogła, teraz już nie mam tego problemu, ale jakbym tej maści nie miała, to bym chyba się poddała i przestała karmić... A poleciła mi ją koleżanka, której też pomogła:)

Dziwczyny purelan to nic innego jak zwykła lanolina. Znacznie tańsza jest polska;-)

Do góry