reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Moja dziś w nocy też się zalała jakoś dziwnie tak w pasie:-D. Mamy 2 Pampersa. QUOTE]
Ja tez tak kiedys pomyslalam ale u nas okazalo sie ze maly sie spocil (bylo tak mokro ze mi sie wierzyc nie chcialo!). Tylko prawa strona pleckow - bo na niej spal.
A ten "skok" przerabialismy przed wczoraj..ale fakt jest taki ze potem duzo nowych umiejetnosci mozna zaobserwowac "tak nagle":tak::-D

reklama
Pomocy!!! Mam "zatory" w piersiach. Boli jak cholera. Mała ciągnęła, masowałam i nic. :-( Czy mam obłożyć się mrożoną kapustą?

najpierw rozgrzej, rozmasuj i odciągnij a potem, liść kapusty obtłucz przez papier, tak żeby nie uszkodzić i żeby sok nie wyciekał, schłodź i maks 20 minut do stanika ;-)

dziś przysłali mi te kropelki sab simplex na kolki i siedze jak ta potłuczona z łyżeczką :cool:czekam jak bombel sie obudzi i mu podać :-)

Kurcze blade nie działa. Zmieniłam kapustę.

Amelkowa, a dlaczego piszesz, że kapusta max 20 minut?

Strasznie gorąca ta pierś. czyżby po lodowatej kapuście?

Ostatnia edycja:
Izaa tak nam powiedziała położna na Sz R, a odciągałaś pokarm? Zapomniałam napisać że odciąga się do momentu odczucia ulgi, nie do opróżnienia piersi... Spróbuj jeszcze z wilgotną, letnią pieluchą jesli gorąca... Ale też nie za długo...

A liścia się daje na 15 minut do lodówki, nie do zamrażarki... Ma być chłodny.

edit: swoją drogą to ja też dzisiaj się męczę z lewą cycką, ale masowanie, rozgrzewanie i przystawianie Ani pomogło, kapuchy nawet w domu nie mam...

Ostatnia edycja:
Iza... Amelka do taty a Ty do wanny... masujesz piersi w wannie i próbujesz odciągać laktatorem... robisz sobie kąpiel w mleku:sorry: ale masuj, masuj, ściągaj, masuj, ściągaj itd... mi tylko to pomogło

Kurcze blade nie działa. Zmieniłam kapustę.

Amelkowa, a dlaczego piszesz, że kapusta max 20 minut?

Strasznie gorąca ta pierś. czyżby po lodowatej kapuście?

obawiam się, że gorąca jest, bo jest stan taki nienaturalny dla piersi....
kapucha ma być przyjemnie zimna - nie przemroź sobie piersi...

(u mnie w trakcie nawału miałam dodatkowo cycki większe o 2 rozmiary :eek: )

trzymaj się dzielnie.

i tak jak mówi catedra - w ciepełku łatwiej odciągnąć

reklama
Do góry