reklama

Opieka nad maleństwami

no i bella 2 sa jednak "na żywo" duzo mniejsze:eek:po 3 godzinach Ami juz była przelana, wiec trza kupic na noc 3 a na dzień zostana 2...

reklama
Mada, dobrze wiedziec - czyli jednak na noc zostaniemy tez przy Happy 3 :tak:
Teraz przez kilka nocy ubieralam Sarze tescowe i powiem Wam, ze nawet mocno sie nie przesikiwala :-p Rano owszem - miala gacie lekko zalane, ale w nocy nie musialam jej zmieniac pieluchy.

A wczoraj na urodzinach Gabrielka tak popila soku, ze przesikala sie na wylot - rajtki, body, sukienka, bluzka! Wszystko! Nie miala wyjscia - z malej elegantki stala sie chlopczykiem ;-):-) i prababcia Gabrielka myslala, ze to jej prawnuczek :-D:-D:-Dbo miala ubrane jego spodenki i bluze :-D:-D:-D

Sandra- ślicznemu we wszystkim ślicznie wiec Sarka nawet "na męsko" wyglądała pewnie uroczo:tak::tak::tak:

mam pytanko:
czy jak nie wychodzicie na spacer to smarujecie buzie dzieciaczka jakimiś kremikami??
my w zasadzie problemów skórnych nie mamy, do kąpieli płyn z belli z oliwką a po kapieli juz niczym nie smaruje ale zastanawiam sie czy może buzie bambino po kapieli nie smarować:baffled::baffled::baffled:nie jest szorstka ani nic ale chyba ciut za sucha....sama nie wiem:eek:

Ja czasami przed spacerem smaruję kremem Nivea na każdą pogodę, ale bardzo często o tym zapominam ;) Gdy był niemowlaczkiem smarowałam go sumiennie przed każdym wyjściem, teraz nie widzę już takiej potrzeby.
Za to po kąpieli natłuszczam nadal skórę oliwką lub balsamem dla dzieci.

Sara ma sucha i wrazliwa skore, wiec smaruje ja kilka razy dziennie kremem specjalnym Emoilum (jak Karoo :tak::-)), a jak idziemy na zimowy spacer to wtedy tlusta Lipobaza :tak:
Po kapieli zawsze Emoilum.

My mamy krem na zime z Flosleku. Piotrus sam pilnuje, zeby go smarowac przed wyjsciem. Mowi: "ciuko, boda, nosiek, ąka, jena, duga" (czolko, broda, nosek, raczka, jedna, druga), a na koniec wywala jezyk na brode, zeby tez mu posmarowac. :-) Po kapieli smarujemy go balsamem dla dzieci ze skora atopowa Pharmaceris.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry