reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja sterylizuje jeszcze rano i wieczorem no i powoli chciałabym skończyć-ale jakoś trudno mi:zawstydzona/y::-p

Mamusiu to tak nowości z takich dań wprowadzasz od razu po dwóch dniach???:sorry:

Właśnie dziewczyny czy np.jak podawałam Małej jabłuszko z owocków i jej nie zaszkodziło to wprowadzajęc kolejne danie nowe mogę na deser podawać jej jabłuszko?Bo ja już nie wiem:zawstydzona/y::sorry:Bo ja nowy produkt podaję ok.tydzień i dopiero wprowadzam następny-ale widzę, że Wy robicie to szybciej:confused2::sorry:
ja od samego początku podawałam każdego dnia inny deser, inne dania i nie było żadnego problemu, deserki mała wcina cały słoik, dania i zupki mam na 2 dni

reklama
Ja sterylizuje jeszcze rano i wieczorem no i powoli chciałabym skończyć-ale jakoś trudno mi:zawstydzona/y::-p

Mamusiu to tak nowości z takich dań wprowadzasz od razu po dwóch dniach???:sorry:

Właśnie dziewczyny czy np.jak podawałam Małej jabłuszko z owocków i jej nie zaszkodziło to wprowadzajęc kolejne danie nowe mogę na deser podawać jej jabłuszko?Bo ja już nie wiem:zawstydzona/y::sorry:Bo ja nowy produkt podaję ok.tydzień i dopiero wprowadzam następny-ale widzę, że Wy robicie to szybciej:confused2::sorry:

Paola ja juz ze sloiczkami tak bardzo nie bawie sie daje malej jednego dnia i jak nie reaguje zle to na drugi dzien dostaje reszte a pozniej juz po calym sloiczku, tylko teraz nie wiem jak z tym mieskiem:sorry::sorry::sorry:

Sterylizujesz rano i wieczorem???dzielna jestes:tak:

Tygrysku jesli mozesz to zapytaj czy te zupki z mieskiem mozna od razu podawac caly sloiczek czy trzeba malenstwo znowu po trochu przyzwyczajać....:eek::eek::eek:

Mamusia, Kokusia a wy jak robiłyscie??Od razu caly słoiczek??/

dobrze zapytam :tak::tak: chociaz moja kochana pediatra jest od miesiaca na zwolnieniu a ta do ktorej ide jest malo wylewna:eek::eek::eek:

ja na poczatku nowosci wprowadzalam w tygodniowych odstepach ale teraz trwa to 2-3 dni. Ja jak juz maly zaakceptuje nowy smak to podaj go nadal i dolaczam kolejną nowośc po kilku dniach:tak:

patrzcie co wyczytałam i się załamałam:-(
Truskawki i poziomki, choć pyszne i zdrowe, często uczulają. Zdrowym dzieciom można je podawać po 10. miesiącu życia. Maliny możesz zaproponować już siedmiomiesięcznemu malcowi, ale na początku koniecznie je przecieraj, by oddzielić twarde pestki. Czereśnie (odpestkowane i bez skórki) wprowadź, gdy maluch skończy osiem miesięcy.

To znaczy ze nasze dzieciaczki będę delektować się truskawkami dopiero za rok:-:)-:)-(

patrzcie co wyczytałam i się załamałam:-(
Truskawki i poziomki, choć pyszne i zdrowe, często uczulają. Zdrowym dzieciom można je podawać po 10. miesiącu życia. Maliny możesz zaproponować już siedmiomiesięcznemu malcowi, ale na początku koniecznie je przecieraj, by oddzielić twarde pestki. Czereśnie (odpestkowane i bez skórki) wprowadź, gdy maluch skończy osiem miesięcy.

To znaczy ze nasze dzieciaczki będę delektować się truskawkami dopiero za rok:-:)-:)-(

A my już pijemy nektar truskawki-maliny z Hippa i na razie nic nie dzieje sie:tak::tak::tak:

moja mama mówiła żeby najpierw ja zjadłam i dać cyca, zjadłam nic się nie działo, potem dałam soczek i tez nic, to może można truskaweczki z ogródka

reklama
Do góry