reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
landryneczko Inana jest tylko na piersi i waży teraz 7900, więc nie należy do szczuplaczków.

to ty nie masz mleka tylko smietane i to kremowke 30%:-D:-D:-D ze tak malenstwo przybiera... ja slyszalam ze wolniej przybiera dziecko na piersi i ze mleko matki nie pozwoli na obrosniecie za bardzo tluszczykiem :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ps.a tak o kremowce mowiac a raczej piszac to zachcialo mi sie placka "kopiec kreta":zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Moja na butli, a przybiera malo, ale to już taki niejadek

P.s kopiec kreta robiłam na swięta i aż szkoda było kroic, bo w całosci tak ładnie wyglada, ale szczerze mówiac wydaje mi sie ze jego smak psuja banany.

A mój Mateuszek na piersi przybierał wiecej niz teraz na butki. jak go karmiłam piersia przybierał w miesiąc 1 kg, a czasami trochę ponad, a teraz jak jest na butki w 1,5 miesiaca tylko 600 g.:-(

cos dla mamusiek, ktore sie martwia ze dziecko malo przybiera:tak::tak::tak:
Ważne liczby

W pierwszym kwartale dziecko przybywa na wadze średnio 800-900 g miesięcznie, w drugim - ok. 700 g, w trzecim - ok. 400 g, w czwartym - ok. 300 g. Po 4-5 miesiącach niemowlę podwaja swoją wagę urodzeniową, w 9.-11. miesiącu życia - potraja ją.
Badacze obliczyli nawet średni dobowy przyrost masy ciała niemowlęcia. W pierwszym miesiącu wynosi on 35--40 g na dobę, a między 9. a 12. miesiącem 12 g na dobę. Nie znaczy to, broń Boże, że powinniśmy codziennie ważyć dziecko. W pierwszym półroczu wystarczy robić to przy okazji szczepień. W drugim, kiedy obowiązkowych szczepień nie ma, warto raz czy dwa podejść do przychodni i poprosić pielęgniarkę, żeby zważyła i zmierzyła malucha.

cos dla mamusiek, ktore sie martwia ze dziecko malo przybiera:tak::tak::tak:
Ważne liczby

W pierwszym kwartale dziecko przybywa na wadze średnio 800-900 g miesięcznie, w drugim - ok. 700 g, w trzecim - ok. 400 g, w czwartym - ok. 300 g. Po 4-5 miesiącach niemowlę podwaja swoją wagę urodzeniową, w 9.-11. miesiącu życia - potraja ją.
Badacze obliczyli nawet średni dobowy przyrost masy ciała niemowlęcia. W pierwszym miesiącu wynosi on 35--40 g na dobę, a między 9. a 12. miesiącem 12 g na dobę. Nie znaczy to, broń Boże, że powinniśmy codziennie ważyć dziecko. W pierwszym półroczu wystarczy robić to przy okazji szczepień. W drugim, kiedy obowiązkowych szczepień nie ma, warto raz czy dwa podejść do przychodni i poprosić pielęgniarkę, żeby zważyła i zmierzyła malucha.
To mój juz podwoił swoja wagę urodzeniową :tak:, ufff ...:zawstydzona/y:, czyli nie jest źle

dziewczyny,
moja niunia po szczepieniu w miejscu ukłucia ma spuchnięte i twarde:szok:, nigdy nie miała:no:, słyszałam ze trzeba robic oklady z sody, czy ktoras z was wie, jakie sa proporcje tej sody?

reklama
Do góry