reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziewczyny,
moja niunia po szczepieniu w miejscu ukłucia ma spuchnięte i twarde:szok:, nigdy nie miała:no:, słyszałam ze trzeba robic oklady z sody, czy ktoras z was wie, jakie sa proporcje tej sody?
Ja tez smarowalam altacet, ale mozesz tez kupic kwasna wode i okladac, a przedewszystkim rozmasowywac ten guzek.

reklama
Mamuśki mam pytanie do tych których maluchy ulewały...Kana pamietam że Ty podawałas Nutriton
Podajesz jeszcze??Chyba nie....;-);-);-)

My od wczoraj przestalismy dodawac do mleczka i Jula jak zje to za chwile z niej chlusta pod cisnieniem mleko...ale pozniej juz nie ulewa tak jak kiedys...myslicie że powinnam wrócic do dodawania zagęszczacza????:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Pediatra powiedziała żeby odstawić...ale obawiam się że garderoby mi dla Juli zabraknie jak bedziemy sie tak często przebierać:-D:-D:-D:-D:-D
Ja bym podawala dalej. Dzieci moga ulewac nawet do 8-9 miesiaca wiec po co dziecinka ma sie meczyc jak jej to pomaga. Ja osobiscie sama zageszczam mleko Kacperkowi choc nie ulewa wogole, ale lepiej mu odpowiada takie gesciejsze.

No wiec nasz jarek ma do dziś taką kluske po pierwszym szczepieniu ja smarowałam altacetem w żelu ale zaniedbałam rozmasowanie (takie pożądne) zwróć na to uwagę
a co do przybierania to przypominam że z dwa miesiące temu nasze dzieciaczki jeszcze tylko leżały i nie ruszały się tak jak teraz czyt.kulają się po ziemi, machają energicznie łapkami i tym podobne, więc wiadomo że teraz mniej przybierają bo więcej energi spożytkują.
Madzieńka ja myślę że możesz dalej zagęszczać mleczko
villaska ja dalej bym dawała ten soczek z pare dni a kupki same się unormują(tak mi się wydaje)

No wiec nasz jarek ma do dziś taką kluske po pierwszym szczepieniu ja smarowałam altacetem w żelu ale zaniedbałam rozmasowanie (takie pożądne) zwróć na to uwagę
a co do przybierania to przypominam że z dwa miesiące temu nasze dzieciaczki jeszcze tylko leżały i nie ruszały się tak jak teraz czyt.kulają się po ziemi, machają energicznie łapkami i tym podobne, więc wiadomo że teraz mniej przybierają bo więcej energi spożytkują.
Madzieńka ja myślę że możesz dalej zagęszczać mleczko
villaska ja dalej bym dawała ten soczek z pare dni a kupki same się unormują(tak mi się wydaje)
No wlasnie tak zrobie, bo tak to bym chyba nic nie mogla mu podac bo po wszystkim kupka nie halo. Tym bardziej, ze jest tylko 1 lub 2 w ciagu dnia, wiec biegunka to nie jest.

wiesz na początku jak zaczynałam z nowościami tak jak ty to właśnie miał rzadkie i często prawie po każdym posiłku ale teraz jak już często je różne dania to są takie twardsze i z dwa razy dziennie

reklama
Cześć mamuśki :-)

Mam pytanie do mam karmiących sztucznie, opiszcie mi Wasz plan dzienny karmienia maluszków- ile dajecie butli, obiadków, deserków i o jakich porach, bo ja chyba przejdę już całkiem na butle, a nie mam bladego pojęcia jak teraz powinnam karmić Alana :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, a i jak to jest z tym glutenem, dawać?? i ile ? z jakich firm są produkty z nim :confused::confused:

Do góry