Ja tez smarowalam altacet, ale mozesz tez kupic kwasna wode i okladac, a przedewszystkim rozmasowywac ten guzek.dziewczyny,
moja niunia po szczepieniu w miejscu ukłucia ma spuchnięte i twarde, nigdy nie miała
, słyszałam ze trzeba robic oklady z sody, czy ktoras z was wie, jakie sa proporcje tej sody?
reklama
mamusia2008
mamusia Karolinki
dzięki za radeJa tez smarowalam altacet, ale mozesz tez kupic kwasna wode i okladac, a przedewszystkim rozmasowywac ten guzek.
Ja bym podawala dalej. Dzieci moga ulewac nawet do 8-9 miesiaca wiec po co dziecinka ma sie meczyc jak jej to pomaga. Ja osobiscie sama zageszczam mleko Kacperkowi choc nie ulewa wogole, ale lepiej mu odpowiada takie gesciejsze.Mamuśki mam pytanie do tych których maluchy ulewały...Kana pamietam że Ty podawałas Nutriton
Podajesz jeszcze??Chyba nie....;-);-);-)
My od wczoraj przestalismy dodawac do mleczka i Jula jak zje to za chwile z niej chlusta pod cisnieniem mleko...ale pozniej juz nie ulewa tak jak kiedys...myslicie że powinnam wrócic do dodawania zagęszczacza????
Pediatra powiedziała żeby odstawić...ale obawiam się że garderoby mi dla Juli zabraknie jak bedziemy sie tak często przebierać![]()
No wiec nasz jarek ma do dziś taką kluske po pierwszym szczepieniu ja smarowałam altacetem w żelu ale zaniedbałam rozmasowanie (takie pożądne) zwróć na to uwagę
a co do przybierania to przypominam że z dwa miesiące temu nasze dzieciaczki jeszcze tylko leżały i nie ruszały się tak jak teraz czyt.kulają się po ziemi, machają energicznie łapkami i tym podobne, więc wiadomo że teraz mniej przybierają bo więcej energi spożytkują.
Madzieńka ja myślę że możesz dalej zagęszczać mleczko
villaska ja dalej bym dawała ten soczek z pare dni a kupki same się unormują(tak mi się wydaje)
a co do przybierania to przypominam że z dwa miesiące temu nasze dzieciaczki jeszcze tylko leżały i nie ruszały się tak jak teraz czyt.kulają się po ziemi, machają energicznie łapkami i tym podobne, więc wiadomo że teraz mniej przybierają bo więcej energi spożytkują.
villaska ja dalej bym dawała ten soczek z pare dni a kupki same się unormują(tak mi się wydaje)
L
landryneczka_1982
Gość
Moja na butli, a przybiera malo, ale to już taki niejadek
P.s kopiec kreta robiłam na swięta i aż szkoda było kroic, bo w całosci tak ładnie wyglada, ale szczerze mówiac wydaje mi sie ze jego smak psuja banany.
mnie najbardziej smakuje ten krem...
No wlasnie tak zrobie, bo tak to bym chyba nic nie mogla mu podac bo po wszystkim kupka nie halo. Tym bardziej, ze jest tylko 1 lub 2 w ciagu dnia, wiec biegunka to nie jest.No wiec nasz jarek ma do dziś taką kluske po pierwszym szczepieniu ja smarowałam altacetem w żelu ale zaniedbałam rozmasowanie (takie pożądne) zwróć na to uwagę
A tez robi takie rzadziutkie?Ja jak podaje coś nowego to też tak robie czekam aż się samo unormuje(chyba ze już naprawdę zaczyna się coś dziać)
reklama
edee24
Mama Alanka :-)
Cześć mamuśki :-)
Mam pytanie do mam karmiących sztucznie, opiszcie mi Wasz plan dzienny karmienia maluszków- ile dajecie butli, obiadków, deserków i o jakich porach, bo ja chyba przejdę już całkiem na butle, a nie mam bladego pojęcia jak teraz powinnam karmić Alana
, a i jak to jest z tym glutenem, dawać?? i ile ? z jakich firm są produkty z nim 

Mam pytanie do mam karmiących sztucznie, opiszcie mi Wasz plan dzienny karmienia maluszków- ile dajecie butli, obiadków, deserków i o jakich porach, bo ja chyba przejdę już całkiem na butle, a nie mam bladego pojęcia jak teraz powinnam karmić Alana