reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Aj dziewczynki moja Mariczka waży 7800 g i ma teraz 64 cm...i wiem,ze jest troszeczkę pulchna, chociaż wypija 4 posiłki po 120 ml i dostaje dwa razy cycusia....a to podobno nie jest dużo.....
Myślę ,ze to jest po prostu urok naszych malutkich bąbelków;):-):tak::-)

Ale jaka jest cudna...ja nie mogę na nią napatrzeć się:-D:-D:-D

reklama
Moj Kacperek mial 2840 przy porodzie. No ja tez poczekam i zobacze za tydzien. A tak w domu to bede wazyc go codziennie. Moze to malo wiarygodne bedzie takie wazenie ale zawsze jakas orientacja bedzie. Ja pierw waze siebie na normalnej wadze a pozniej waze sie z malym i odejmuje roznice.

A teraz z innej beczki. Podalam przedwczoraj niunkowi soczek marchwiowy i do tej pory mu daje, ale niestety robi rzadziutkie kupki i nie wiem czy odstawic czy probowac dalej. Zastanawiam sie czy to alergia czy moze niedojrzaly uklad pokarmowy i na wszystko on tak bedzie reagowal. No bo tak to wyglada na to, ze by na wszystko co do tej pory jadl bylby uczulony.
Moja tez tak miała i po kilku dniach podawania się unormowało:)

Dzięki mamuśki za odpowiedz, teraz już mam jaśniejszy obraz tego jak podawać małemu posiłki ;-):tak:, tylko z tego co widzę, to Wasze dzieciaczki strasznie mało piją mleczka na raz :-) ja Alanowi robię bebiko tak jak na kartonie pisze, czyli teraz 180 ml wody i 6 miarek mleczka i jak zje to jeszcze się domaga:szok::szok:, ale oszukuję go smokiem ;-):-D:-D, i po zaraz jest spokój (chyba ma potrzebę ssania :baffled::confused:), no a Wy dajecie po 120 mleczka i to maluszkom starcza :confused::confused:, mój tyle jadł zaraz po urodzeniu :tak::tak:, a i tak jest chudzinka z niego, bo pewnie teraz waży troszkę powyżej 6 kg :sorry2::sorry2::szok: dodam, że jest długi :-)

Ale dzięki za odpowiedzi, jesteście kochane, każda z osobna ;-):tak::tak:
Ja juz jestem na 4 godz w pracy i moja aktualnie je tak:
6 - cycek
8.30 - 120 bebiko
11.00 - 120 bebiko
14.00 - deserek, zupka lub soczek
16.00 - cycek
18.30 - 120 bebiko
21.15 - cycek

Ale jaka jest cudna...ja nie mogę na nią napatrzeć się:-D:-D:-D
Zgadzam się! Jest prześliczna i ślicznie się uśmiecha!

Kochane mamuski ja znowu w rozterce. Dzis po tym soku marchwiowym wysypalo malego na brzuszku i dalej kupki rzadziutkie. Co ja mam robic? Czy on ma na wszystko uczulenie? Co ja mam mu dawac?

Dzis zjedlismy pol sloiczka dyni z ziemniakami. Kacperek jescze sie krzywi, ale przynajmniej na wymioty go nie ciagnie. A zupka w smaku szalowa nie jest. Lepsza byla jarzynowa.

My przez tydzień jedliśmy jabłuszko, a od 4 dni jemy brzoskwinki, ale Bartek zachwycony nie jest i według niego wszystko co nie leci z cycusia jest be! :sorry2:

reklama
Pati za to pochłania 150 bez mrugniecia okiem a jak sie butla skonczy to musze jej zostawic zeby dobrze poczuła i usłyszała charakterystyczny dwiek ze juz pusto bo inaczej mysli ze jej zabrac chce i ryk :sorry2:;-)głodomor niezły:szok:a przybiera tez niezle wiec jj zwiekszac nie chce na razie mimo ze pewno by wypila, acha i z Nan AR przeszłam na Bebilon zageszczony miarka Sinlacu troszke sobie ulzułam finansowo ale zadnych wiekszych zmian nie ma ani jesli chodzi o kupke ani ulewanie

Do góry