reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Yoka tez konsultowała i już Oli musiała w tym gipsiku w nocy spac....moim zdaniem idź i się dowiedz...może powiedzą ze to się unormuje a moze już zalecą jakieś cwiczenia...

reklama
Kurcze tez mi sie wydaje ze Pati stopy do srodka stawia, w niedziele na spacerku zauwzyłam, ale na razie obserwuję, bo tylko w butach tak robi a jak goni po mieszkaniu w rajtkach lub skrpetkach to nie:confused::-(zaraz zmieniamy buciki na wiosenne ( mam nadzieje) i kupie jej jakies porzadne z Bartka czy Antylopy i mam nadzeije ze bedzie lepiej bo te zimowe to moze nie sa tak swietnie dopasowane:zawstydzona/y:

wydaje mi sie ze kacper jak chodzi to jedna stope do srodka stawia i niewiem czy konsultowac to czy poprostu jeszcze mu sie to unormuje?
A byłaś już u ortopedy, jak Kaceperek zaczął chodzic?
U nas jest tak, że wizyta u ortopedy, jak dziecko ma około miesiąca, potem jak siada, a później właśnie jak zaczyna chodzic.

No to lepiej isc i sprawdzic, ja czekałam aż Mała sie na dobre rozchodzi i idę 26 marca, chociaż nie zauważyłam nic niepokojącego.
A córka siostry mojego męża zaczeła chodzic bardzo szybko miała 10 miesięcy i tak dziwnie stawia nogi, ze na pierwszy rzut oka wida że cos nie tak, ale oni to olewają i nie idą

A byłaś już u ortopedy, jak Kaceperek zaczął chodzic?
U nas jest tak, że wizyta u ortopedy, jak dziecko ma około miesiąca, potem jak siada, a później właśnie jak zaczyna chodzic.

U nas też tak jest...my juz bylismy i mamy kontrolę za 3 miesiące bo szpara miedzy kolankami jest na razie ok ale mamy sprawdzic czy nie powiekszy sie...jesli powiekszy to Jula dostanie wkladki do butow:confused::confused::confused:

Muszę Wam się pochwalić, że mamy kolejne dwa ząbki,a następne dwa są już prawie widoczne :)
Co do szczepienia na różyczkę/ odrę i świnkę, nam pediatra powiedziałą,że z reguły dzieci bardzo dobrze je znoszą. W ciągu tygodnia może się jednak pojawić wysypka-my na szczęście nic takiego nie mieliśmy. Zaszczepiliśmy też Młodego na meningokoki, więc teraz już może wybierać się do żłobka :)

No i musze pochwalić się jescze jednym "sukcesem"-odzwyczaiłam moje dziecko od smoczka. W tej kwestii postanowiłam być twarda i nie ustąpić. Pierwsze zasypianie odbyło się przy 1,5 godzinnym płaczu, a potem już było tylko lepiej. Dzisiaj po trzech tygodniach mały zapomniał o smoczku i już się go nie domaga.

gratulujemy zabkow, no i super ze maly odzwyczail sie od smoczka brawo :tak:my na szczecie nie kozystalismy wogule ze smoczka ale domyslam sie ze musialo byc ciezko.

Dziękuję w imieniu mojego synka :-) Ciężko było, ale tylko 2-3 dni. Cieszę się, że to zrobiłam teraz, bo on robi się coraz bardziej kumaty :-D

reklama
Muszę Wam się pochwalić, że mamy kolejne dwa ząbki,a następne dwa są już prawie widoczne :)
Co do szczepienia na różyczkę/ odrę i świnkę, nam pediatra powiedziałą,że z reguły dzieci bardzo dobrze je znoszą. W ciągu tygodnia może się jednak pojawić wysypka-my na szczęście nic takiego nie mieliśmy. Zaszczepiliśmy też Młodego na meningokoki, więc teraz już może wybierać się do żłobka :)

No i musze pochwalić się jescze jednym "sukcesem"-odzwyczaiłam moje dziecko od smoczka. W tej kwestii postanowiłam być twarda i nie ustąpić. Pierwsze zasypianie odbyło się przy 1,5 godzinnym płaczu, a potem już było tylko lepiej. Dzisiaj po trzech tygodniach mały zapomniał o smoczku i już się go nie domaga.

Gratulacje kolejnych ząbków i życia bez smoczydła....

My niestety jeszcze go używamy przy spaniu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

To i ja pochwalę się....my tez mamy kolejnego ząbka i nastepny juz prawie na wierzchu!!!!!

Do góry