reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

aniam moj bartek tez jakis szeroki bo tez mama ten sam problem, te przedzialy wagowe na opakowaniach to chyba przy zalozeniu ze dzidzia jest szczuplutka :D
poprzednie musielismy zmienic tez zanim maly osiagnal wage 6 kg.

co do chusteczek to my uzywamy nivea ale te soft care (z misiem na opakowaniu) ladnie pachna, sa bardzo mieciutkie, dobrze nawilzone i nie powoduja odparzen. niestety tylko te moga byc bo wszystie inne juz przerabialismy i byl maly cyrk z pupcia ;)

reklama
Magdalena- no wlasnie, moja Ola raczej nie wazy jeszcze 6 kg , raczej cos okolo 5,5 kg (moja waga nie jest super dokladna), a juz huggisy do 9 kg cisasnawe. Czyzby wiekszosc dzieci byla taka chudziutka?

Karol jeszcze w no2 i jakos nie widze aby z nich wyrastal :) moze i dobrze bo koncze megapak Huggisow i mam jeszcze jumbo pampersa, i co do tych drugich jestem bardzoej przekonana, juz kupilam pampers no3 (na promocji) ale jeszcze troche Lolo posiedzi w 2 :) dodam ze Kruszek ma niecale 5,5kg :)

A chusteczki to tylko pampers sensitive, na inne JA mam uczulenie :( :( :(

A u nas w Tesco jest promocja pampersów za 46zł jumbo paczka, a jak się kupi 2 opakowania to zabawka z Fisher Price. Dziś wieczorkiem się dowiem jaka to zabawka, bo mężuś jedzie kupić :D

sylwia532 pisze:
uzywalam caly czas pampersa teraz huggisy z puchatkiem(wczesniej mialam inne-byc moze 2 i byly do bani) teraz mam 3 i sa rewelacyjne-super trzyma kupke(bo w pampesach czasem na plecki sie rozlala ::)) i wlasnie ten sciagacz.u mnie huggiesy wygrywaja
No wlasnie-ja z Pampersow jestem bardzo rozczarowana,bo ani razy sie jeszcze nie zdazylo,zeby kupka zostala wewnatrz pieluchy,Majka za kazdym razem opaprana i wszystkie ciuchy do prania.Najleeepsze zdecydowanie Huggies,bo sa glebsze i maja gumke z tylu.Co prawda nie sa tak mieciutkie ale co tam..

osinka pisze:
my już przechodziłyśmy mini-odparzenie na szyjce
codziennie rano myję Agatce fałdki na szyjce - kładę ją sobie na kolana, odchylam lekko główkę i "szoruję" szyjkę, potem wycieram i leciutko przesypuję pudrem
często sprawdzam szyjkę, bo ścieka tam mleczko, a poza tym zbierają się kłaczki z ciuszków itp.
zauwazyłam, że duzo brudu zbiera sie też między paluszkami, zarówno u dłoni, jak i stópek ;)
I czasami pod paszkami u nas.A co do szyjki to tez juz mielismy mini odpazenia.

A u nas histerii przy karminieniu w dzien ciąg dalszy... Jaś przystawiony do piersi wrzeszczy jak opetany i trudno odgadnąć, co mu nie pasuje. Pije względnie normalnie dopiero po jakiś 4-5 godzinach od poprzedniego karmienia, a i to też nie zawsze i raczej krótko ciągnie. Nie martwiłabym się, bo już się przyzwyczaiłam, że większość karmien kończy się płaczem, ale dziś okazało się, że znowu mało przybiera na wadze :( Sama już nie wiem, co mam robić.

pytia pisze:
A u nas histerii przy karminieniu w dzien ciąg dalszy... Jaś przystawiony do piersi wrzeszczy jak opetany i trudno odgadnąć, co mu nie pasuje. Pije względnie normalnie dopiero po jakiś 4-5 godzinach od poprzedniego karmienia, a i to też nie zawsze i raczej krótko ciągnie. Nie martwiłabym się, bo już się przyzwyczaiłam, że większość karmien kończy się płaczem, ale dziś okazało się, że znowu mało przybiera na wadze  :( Sama już nie wiem, co mam robić.
Pytia, co dokladnie znaczy malo?Bo kiedy ja ostatnio z Majka bylam to nasza pani doktor powiedziala ze po 3 miesiacu juz tak jest i ze w przyszlym Majka moze przytyc tylko 400 g naprz. i to bedzie normalnie.Zdziwilam sie ale skoro tak mowi "fachowiec"

reklama
Pytia, no to widzę, że dziś mamy ten sam problem z dzieciaczkami :( U mnie trwa on wczoraj wieczór :( W ogóle mały jakiś marudny jest... :( Niby oczka mu się kleją, ale nie może zasnąć. Zasnąl jak położyłam się razem z nim, ale kiedy po 30 minutach chaiłam wstać i przeniosłam go delikatnie do łóżeczka to się obudził i znowu wrzask :( Włożyłam go teraz do wózka, dałam smoczek i bujam nogą - na razie nie płacze, może zaśnie :( A wczoraj od 19-22 też nie mógł zasnąć, zdrzemnął się przy kangurowaniu, ale jak go położyłam do łożeczka to strasznie się w nim miotał, wyglądało to tak jakby coś złego mu się śniło, tylko, czy takim maluszkom już się coś śni? Jeśli się to powtórzy to w poniedziałek idę do lekarza po pomoc. Przecież nie może tak być, że dziecko większość dnia przepłakuje :(

Do góry