reklama

Opieka nad maluszkami

sylwia532 pisze:
anian a malej nie goraco w tym spiworku?w sumie jakby bylo to by pewnie marudzila-ja raz wiosna ubralam na spacer za cieplo to mialam jazde dopoki nie rozebralam-moze z patrycji taki cieploludek ;)

lubi w ciepełku spać. Jakby jej było za ceipło to może jakoś by marudziła, niespała, itp. a tak jak kładę ją ok.20 to wstaje ok.6 Dziś wstała o 7!!! Do kąpieli to woda nie może być letnia...bo jest ryk (ale to ma po mamie ;) )

Patrycja w nocy też nie sika, ale tak jak la Ola nadrabia rankiem :)

reklama
U nas 31 stopni w mieszkaniu-Jas spi w body bez rekawkow, ale tez bez zadnego przykrycia-bo od razu go skopuje.He he spanie bez pieluchy nie wchodzi w rachube-pampers po nocy wazy chyba z 1 kg plus czasami okazjonalnie kupka.

Ratunku! Moje dziecię jest okrutnie zgryzione przez komary czy jakieś inne świństwa. Kupiłam już te plasterki do przyklejania na łóżeczko, ale one zdaje się wytrzymują tylko 6 godzin. Niestety dzisiaj po nocy trzy następne bąble :( Co robić? Jak zamknę okno to się chyba podusimy. Spryskać niemowlaka żadnym preparatem chyba nie można, bo przecież wszystko zaraz wkłada do buzi i liże. Rzućcie jakiś pomysł, bo się chyb zapłaczę nad moim bidulkiem.

Pytia- są takie specjalne środki na komary wkłada się do kontaktu i w całym pomieszczeniu unosi się zapach przyjemny dla człowieka i nie szkodliwy (coś jak brise electric). Lub druga propozycja kiedyś w Castoramie czy gdzieś indziej widziałam takie proste w montażu moskitiery na okno (takie siateczki) otwierasz okno a owady nie wpadają. :)

karolkaz - mamy takie coś do kontaktu w sypialni i rzeczywiście zdaje egzamin, tylko nie jestem pewna, czy ten zapach i wydzielająca się substancja nie zaszkodzą maluszkowi??? Chyba, że tak jak napisała Kaśka postawić to pod oknem? I które są lepsze, te z pojemniczkiem na płyn czy takie, do których wkłada się specjalne, płaskie wkłady? Moskitiery do okien niestety u mnie odpadają, bo akurat w pokoju Jasia są tylko okna dachowe :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry