reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
ja wczoraj godzine polowalam na komara >:( przez niego szlam spac o 3
pogryzl mnie niemilosiernie a malego nawet nie ruszyl.
wczoraj wyslalam lozeczko...........przyznaje ze troszke brakuje bo tak to nie moge go zostawic
ale nic nocka jedna zaliczona-troszke z mama i troszke we wozku-do srody jakos wytrzymam

sylwia możesz Kacprowi spanko na podlodze zrobić, nie będziesz sie martwić że spadnie i spokojnie go bedziesz mogła na chwile zostawić
gruby koc, na to ręcznik, poobkładac poduchami..

będzie Cię brakowało :(
ale od czasu do czasu pewnie cos skrobniesz do Nas, nie?

laski no w srode........we wtorek to tu klawiature zaleje
teraz juz mi smutno
no ale plusem jest to ze z tatusiem
jak wyczaje kawiarenke to sie odezwe

mamaoli wlasnie tak maly sobie spi-spiwor rozlozony koldra i ma tyle miejsca no i poduchami mur obowiazkowo ;) taka mu meline zrobilam ;) a ja na lozku

pytia dzis w skrzynce mialam drugi nr tej gazetki TWOJ MALUSZEK jes artykul o muszkach komarach itp.stworach.po prostu przepisze co tam jest:
owady nie znosza woni gozdzikow,ukaliptusa,pelargoni,listkow laurowych,bergamotki i cytryny.za pomoca pachnacych olejkow eterycznych stworzysz skuteczna zapore przed latajacymi intruzami

1. posmaruj skore malca olejkiem eterycznym.rozciencz go w 2 lyzeczkach oleju roslinnego(z pestek winogron lub oliwek)-dla maluszka w wieku od miesiaca do pol roku starczy kropla,dla starszego 2.
2. zrob miksture do spriskiwania kolderki i firanek.dodaj 6 kropli olejku do szklanki wody.pachnacy roztwor mozesz wlac do nawilzacza powietrza.
3. rozstaw miseczki z aromatyczna wonia.pojemniczki z roztworem rozstaw kolo miejsca zabaw,lozeczka.
olejki kupowac tylko w sklepach zielarskich,nie stosowac w przypadku dzieci z alergia

reklama
kaśka76 pisze:
Pytia: my kupiliśmy do kontaktu coś na komary, Krzysiek wziął przedłużacz koło otwartego okna i tak śpimy. Piotrka nie zaliczył jeszcze żaden komar.

kaśka, tego nie można używac przy małych dzieciach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry