reklama

Opieka nad maluszkami

Na to nie ma regóły, ja tak uważałam i co ... Kuba jest chory ma wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych.
W domu wszyscy zdrowi ,nie miał kontaktu z chorą osobą, nie chodziam z nim do sklepów, musiał złapac tego wirusa na spacerze. :( narazie gorączka spadła bez antybiotyku, ale jest taki rozbity, płaczliwy - nie mogę na niego patrzeć tak mi go szkoda najchętniej przejełabym tego wirusa na siebie, boli go gardełko i uszka -moj biedny maluszek -czekamy na poprawe.

reklama
u Emili też były dzieci 2, 4, 7 letnie nic złego sie nie stało
a podchodzily do niej i ja głaskały
żadnych zarazków nam nie przyniosły

Jasiek jest kapany codziennie okolo 19, najpierw smaruje go oliwka bambino, potem wkladam do wiaderka Tummy tub( nie mamy wanienki) a do wody wlewam plyn do kapieli z nivea, po kapieli jedzonko a potem spanko- i to najdluzsze bo zazwyczaj do 24, 1 w nocy.
Osinko-u mnie juz dwukrotnie przebywali po kilka dni kuzyni Jaska-8,6 i prawie 2 letnie dzieci- i malemu nic nie bylo po ich wizytach-tylko ich mama bardzo pilnowala zeby nie dotykaly buzi ani raczek mojego synka.

Osinka- ja w ogole nie pozwalam dzieciom dotykac Oli ani za bardzo sie do niej zblizac- jakos mam wrazenie, ze moga byc nie dosc delikatne. Moga sobie tylko popatrzec ;)

Co do chorowania- moj maz byl poltora tygodnia bardzo chory, a ja i Ola uniknelysmy chorobska, wiec nie martw sie na zapas :)

My kapiemy Ole w Oilatum, co dwa dni. Zreszta ona chyba wcale sie nie poci, ale tez ja ja lekko ubieram (babcie byly powaznie zanipokojone tym, ze Ola po domu chodzi tylko w koszulce cienkiej i spioszkach, okna pootwierane, w nocy tez uchylone, a przykrywam jej tylko nozki i to najczesciej tylko flanelowa pieluszka :)

Co do spania to Ola jest nieprzewidywalna- raz zasypia pieknie i w dzien i w nocy a innym razem caly dzien oka nie zmruzy i w nocy tez sie czesto i na dlugo budzi.

wczoraj byliśmy na usg bioderek i wszystko super

martwi mnie jednak oko bo jesczcze ropieje tyle z e mniej ale jednak cholera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osinka! my tez mielismy kontakt z dziećmi: 2, 4 i 6 latkiem i jest ok:)
poza tym mieliśmy tez kontakt z psem i kotem
ja bym zapytała wprost czy dzieci w danej chwili nie są chore

musze sie pochwalic dzisiejsza nocą - Maks spał od 20.45 do 9.15 rano!!! z 3 przerwami na jedzenie :laugh:
az sie boje co bedzie sie teraz działo taki jest wyspany :laugh:

Cholibka - muszę zreformować swoje dziecię - nagadam mu, że koledzy i koleżanki z BB tyle śpią i jak mu nie wstyd ... Budzi się co 3 godziny w nocy, łobuz mały ;)

Iwosz, ja też mojemu Jaśkowi zawsze mówię: jesteś najstarszy na BB, a twoim młodsi koledzy i koleżanki śpią o wiele dłużej od ciebie. Śmieje mi się w twarz...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry