reklama

Opieka nad maluszkami

Czyli jak np. w jeden dzień zjadłam z nowości dwie gałki lodów i zupę ogórkową i mały miał zieloną kupkę to dlatego, że top było coś nowego , a nie że złe dla niego? Nie zaobserowałam po tym u niego problemów z brzuszkiem. Tzn., że ogórkową mogę jeśc? :)

A co do leżaczka to teraz żałuję, że od ludzi z pracy nie zażyczyliśmy sobie właśnie leżaczka zamiast chusty, bo Filip bardzo lubi taką pozycję w dzień, nie bardzo widzi mu się leżenie w łożeczku. Ale jak piszecie, że można niedrogo kupić to się hcyba też rozejrzę :) Bo na razie to mamy tylko fotelik samochodowy tylko nie wiem ile dziecko może w nim przebywać, takie miesięczne...

I właśnie, tu mam kolejne pytanie: jak myślicie w jak długą podróz autkiem można takiego malca zabrać? Ile może taki szkrab być w foteliku?

reklama
my fotelik wyłożyliśmy kocykami i mały jest w prawie wyprostowanej pozycji; ale nie wiem jak długo maluchy mogą w nich przebywać; też myślimy o leżaczku

catherinka - jasne ogorkowa mozesz jesc :) moj Karol tez lubi ogorkowa - myslalam ze bedzie mial jakies problemy, bo w sumie to kwasna zupka ale jakos nie, z czego jestem zadowolona bo ja uwielbiam ogorkowa :)

wlasnie jaki krem z filtrem jest miekusi do rozsmarowywania, bo ja mam Nivea i Bambino, ale obydwa sa dosc trawde i nie bardzo sie rozsmarowuja :(

Mysle ze jak dziecko za dlugo jest w foteliku to samo da znac ze mu niewygodnie :)
Poki co Maksiu najdluzej posiedzial w nim jakies 15 minut ,w domu no bo jesli chodzi o jazde samochodem to dluzej no i przesypia w nim zakupy :D narazie..

uzywam kremu nivea baby na kazda pogode ale tez wedlug mnie troche zbyt ciezko sie rozsmarowuje

co do kremów z filtrem - znajoma używała niwea i penaten. polecała raczej penaten, bo cena ta sama, a rzsmarowawyał się łatwiej o chyba faktor wyższy.

Pytia: derma - bo jest naczyniak, ale za mały doleczenia, więc albo się wchłonie lub zostanie. a neuro - z powodu tych cholernych bezdechów, niestety prywatnie, bo terminy na nfz na wrzesień. >:(

bujaczek mam zwykły ale ciekawie brzmia opisy tych wibracji
kurcze ja kremiku zadnego jeszcze na slonko ne mam a mówicie ze ten nivea jest dobry???
ja ostatnio kupiłam z nivea oliwke i szamponik dla malutkiej bo na początku mialam oliwke z penatena
i ta z nivea super jest szampon pieknie pachnie jesteśmy z tych kosmetyków obiezadowolone

co do fotelików to np wczoraj bylismy o u prababci w jedną strone 40minut
ale w drodze powrotnej zatrzymalismy sie na zakupy i przez okolo 3godziny mala siedziala w foteliku i zaczelam marudzic podczas drogi do domciu ale nie wiem czy było jej nie wygodnie bo zgłodniała po 3 godzinach na pewno ;D

my kupilismy nivea ale na kazda pogode i nie wiem czy uzywac. bo ostatnio nalozylo sie- smarowanie tym kremem i wypicie przeze mnie soku z dodatkiem poziomek- i bartek mial cala buzie w okropnych krostach. ale tylko buzie i nie wiem co go uczulilo

podejrzewam tez skaze bo ma tez na calej buzce taka kaszke we wloskach tez :( ale my go dokarmiamy nan1, a do lekarza dopiero pojde po weekendzie bo wolne sobie zrobil buu!!

reklama
mam prosbe: jak zrobie juz zdjecie malemu (tej buzki) to je wklej, moze ktoras z was bedzie miala pomysl co to jest oki ?? bo ja zwaruije zamim pojde do lekarza :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry