• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

a propo`s przedskzola- nie macie wrazenia, ze przedszkolanki na wiecej pozwalaja Waszym dzieciom niz Wy same?:-Dmoja Klaudia prawie za kazdym razem jest do przebrania,..a tu farbka..tam woda ...bo myła naczynia..tu w piaskownicy..jakies błotko robiła..a to w brokacie..normalnie w domu to taka porzadnicka..a tu no zawsze po musze ciuchy prac..a ostatnio to nawet po tych farbkach doprac nei mogłam..niby takie specjalne dla dzieci..niby w fartuszkach widze sie bawia..a jednak..:baffled:juz jej dosłownie gorsze ciuchy daje do przedszkola:sorry2:..nie stroje tak jak na pocztaku princeski..:-D
ale wazne, ze wraca taka"wyrzyta"..wybawiona..ze naparwde widze jest o niebo grzeczniejsza..:tak:..dzis Panie ja chwaliły, ze upomina sie o tosta, dziekuje w jezyku angielskim..Mowiłam im, ze Klaudia jest gadatliwa:-Dw j. polskim duzo mówi..no i one, ze widza, ze jest madra i bystra..bo i angielski łapie w locie...:-)wiedziałąm o tym, ale miło mi było to usłyszec:-):-):-)..
pomyslcie tak za pare lat...zbierac wyróznienia swojego dziecka..cieszyc sie z ich sukcesów..Bardzo chciałabym by Klaudia miała jakas pasje..np. kochała tak jak ja konie...:tak:...albo tenis:-)....albo co sobie zamarzy---my jej w tym pomozemy!!
Ostatnio z A. o tym rozmawialismy;-)

reklama
Dziewczyny, czy macie pojęcie (albo macie się kogo pytać) ile płaci się niani za opiekę nad dwójką dzieci? Prawdopodobnie u nas będzie tak, że nasza niania będzie z moimi chłopcami naraz ze 2-3 godz. dziennie. Nie mam pojęcia ile się płaci.

Rusiaja :-D a czy te madre angielki nie powiedzialy Ci ze do przedszkola nie ubierac pieknie dzieci bo wlasnie beda tak wygladaly jak opisujesz??? Nam zaznaczyli od poczatku ze lepiej ubrac w cos takiego "domowego" bo trudno np.przy sniadaniu upilnowac kazde by pieknie jadlo i nie spadlo mu na bluzke,ze chodza na dwor a tam piaskownica,blotka srotka i na kolanach siedza... ??? Co do malowania to mloda(wszystkie dzieci ogolnie) ma zawsze taki duzy t-shirt ubrany(jak dla doroslego)-wyglada jak w sukni po kostki :-D Na przebranie mam dla niej tez stara kurtke bo po ostatniej wizycie w parku wygladala jak 8 dziecko baby jagi... Jasno-rozowa kurtka byla cala w blocie bo mloda na kazdy kamien,murek i lawke sie wdrapywala,pozniej az wstyd bylo mi z nia autobusem do domu wracac:happy2::-D
Ogolnie mam na przebranie tam zostawione wszystkiego razy dwa...kazdy ma swoj taki pojemnik z materialu (dosyc duzy) i tam mozna zostawic wszystko na przebranie...:tak:

nie mówiły..:-pa ja nie pomyslałam:baffled::-D..ale juz wiem:-)
U nas tez mamy ubrania na przebranie..a jedno drugie ubranko na przebranie -zabrudzone, Panie maja swoje asekuracyjne...i moja pralke z suszarka, gdzie piora w razie czego jak juz sie im to tam nazbiera..ja swoje sama piore..zabieram do domu:cool2:

U nas na razie Mati z niania.
Zapisalismy do jednego pzredszkola juz dawno, bo najpierw chcelismy zeby juz teraz chodzil ale pzresunelismy i albo od stycznia albo od wrzesnia...zobaczymy jeszce czy tam beda w ogole miejsca
i bede probowac tez w panstwowym, jest takie bardzo fajnie niedlakeo nas moze sie uda...musze pojechac na rozmowe a jak nie to w przyszlym tygodniu zapisze jescze do 2 innych prywatnych, bo juz slyszalam ze miejsc nie ma na przyszly rok i trzeba sie spieszyc - masakra...

Fajnie ze wasze maluchy chodza do pzredszkoli, Mati bardzo lubi bawic sie z dziecmi, niania zawsze dba o to zbey chodzic gdzies zebym mogl sie bawic z innymi dzieciakami.....
I mysle ze bedzie lubil przedszkole:):-):-):-)
ale nianie bedziemy musieli trzymac zeby go z przedzkoal odbierala i w razie choryb zeby z nim byla w domu
A jak maluchy choruja wiecej odkad zaczely chodzic do pzredszkola?

reklama
u nas dzisiaj Oti po raz pierwszy w zlobku po przerwie 2 tygodniowej, tatus powiedział, ze troche płaczu było..ale potem zaraz pobiegła do dzieci oglądać Bolka i Lolka

kakaw a jak wasz angielski?my wczoraj bylismy w nowej grupie- Przeniosłam Oti bo bardziej godzina mi pasuje, nie muszę aż tak gonić się..ale sa tez tego inne plusy, jestesmy w grupie 3 -3,5 latków i te zajęcia zupełnie już doroslejsze są, dzieci bardziej usłuchane i siedza grzecznie, a wiadomo Oti papuguje:-) wszystko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry