reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Gratulacje dla dzieciaczków!!!
Ja znam jeszcze: kosi kosi łapci pojedziem do babci babcia ma podwórze do zabawy duże oraz kosikosi lapci pojedziem do babci od babci do mamy mama da śmietany

reklama
w sumie to mozna rymowac i wymyslac co:-)

zapominiam dodac,ze mala ruszyla do pdzodu na czworakach super idok taka mala istotka lata za toba:-D :-) :laugh2:

A zapomniałam jest jeszcze jedna wersja podobna do tej A+T :
kosi, kosi łapci pojedziem do babci, a od babci do taty- tam jest piesek kudłaty

a nasza wersja to: _________________________________________________kosi kosi łapci, pójdziemy do babci, od babci do cioci, dostaniem łakoci

Teraz jak zaczęłyście pisać swoje wersje, to przypomniało mi się, że na jrdnej z płyt Anusi była taka piosenka. Poszukałam i właśnie znalazłam na płycie
"Muzyczne hity dla najmłodszych" (to był dodatek do gazety "Rodzice")
I tam ta piosenka leci tak:

Koci, koci łapci pojedziem do babci
od babci do mamy, mama da śmietany

od babci do cioci, ciocia da łakoci

babcia da nam mleczka, dziadek cukiereczka

Tak, że jest kilka waszych wersji :-)

Co ciekawe tam jest koci, koci, a nie kosi, kosi (też myślałam, że jest kosi)

No to niezle ale nam sie wersji narobiło:-D Wiedziałam ze sa jakies inne ale ze az tyle:confused: :happy:

Wogole to super wielkie brawa dla Alusi i Marysi najmłodszej spryciulki:-)

reklama
Do góry