reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Ola, moja Krysia tez wielu rzeczy nie potrafi, ale to jest watek do pozytywnych rzeczy i zawsze staram sie jej mocne strony opisac
Krysia nie potrafi:
zawolac A-A na czas :zawstydzona/y: (dzis caly dzien bylysmy u kolezanki i 3 razy walnela kupe i ani razu nie powiedziala nawet PO :-( :baffled:)
pic przez slomke nie zrobiwszy balaganu :no:
na widelec mowi TALERZ i nie da sobie wytlumaczyc
hustac sie na hustawce, po 3 sekundach chce zejsc :eek:
'papa' powie zawsze z minutowym opoznieniem, jak juz gosc dawno nie slyszy i wiele wiele innych rzeczy ktorymi sie nie przejmuje
takze pisz to co umie!!
a co do kolorowanek to ja sie ciesze z najmniejszej bazgrolki hihi :sorry: nawet jesli objektywnie to tylko bazgrolki, dla mnie to jest pokolorowane i juz

reklama
Toola zgadzam się z Tobą.
Kasiak I BAAAARDZO CI DZIęKUJę ZA TEN LINK!!!
Przyda mi się do pracy. Dla Ani mam dużo kolorowanek - albo jej kseruję z książeczek, albo drukuję z netu. Ale na tej stronce znalazłam parę obrazków, króre BARDZO mi się przydają :-):-):-) (3 z nich - super, ale niestety ZA PóźNO!) :no:

No to się pochwalę, że Pola tydzień temu dostała puzzle konturowe i dwa opakowania takich drewnianych. I układa już swobodnie wszystkie!!! Bardzo się cieszę, że w tydzień się tego nauczyła, bo to pierwszy jej kontakt z puzzlami. Jutro idę kupić następne. A nie dodałam, że bardzo to lubi! Rysować też uwielbia, kolorowani jej kupuję, a ona po nich po swojemu bazgra! Najważniejsze, że potrafi dobrze trzymać kredki i ładnie bazgra po kartce, jeszcze przyjdzie czas na precyzję. Teraz to wolna amerykanka:-D

Z innych osiągnieć to Naprawdę dużo śpiewa. Zna słowa i sama sobie podśpiewuje. Ostatnio wyleciała sama ze "Sto lat"- nie mam pojęcia skąd to zna, bo nikt z rodziny jej nie uczył- gdzieś musiała podłapać.
Ulubione piosenki Poli:
My jesteśmy krasnoludki
Domowe przedszkole
Na bębenku marsza gram
Lulajże Jezuniu
Halo Dziadku
Piraci\
Tycia
Stary niedźwiedź mocno spi
Kółko graniaste
Sto ,lat
Jedzie pociąg z daleka

i jeszce jakieś inne , ale już nie pamiętam:-p

Ogromne gratulacje dla Poli i jej Rodziców:tak:
Te nasze dzieciaczki codziennie robią ogromne postępy i nie wiem czy u Was też tak jest ale w jeden dzień Julia nie kuma nic w inny załapuje w mig kilka trudnych rzeczy na raz

Kasiak I BAAAARDZO CI DZIęKUJę ZA TEN LINK!!!
:no:

Ależ proszę bardzo:-)

A naszym najwikszym osiagnieciem jest to ze od jakiegos miesiaca Julka juz wogulke nie uzywa pieluch w ciagu dnia. na poczatku zdarzalo jej sie popuscic kilka kropelek a teraz wogule nie popuszcza, zawsze wola na czas i wcale nie chce sobie dac zalozyc pieluszki. Musze sie niezle nakombinowac zeby zalozyc jej pieluszke jak gdzies wychodzimy albo na noc. W nocy zreszta budzi sie 1-2 razy bo chce siusiu i trzeba ją wysadzic na nocnik (co wcale nie jest przyjemne ale Julka chyba nas przyzwyczaja ze znow niedlugo bedziemy wstawac w nocy :p )

brawo dla Poli duzo piosenek zna

Julcia gratulacjie,sprawnie poszlo oduczanie.

A my wyslalismy smoczek do wrozki i od wczora nie spi z nim,pytala kilka razy o niego,ale bez placzu i scen,wiec bardzo sie ciesze i jestem z niej dumna.Tacie opowiadla ze nynek polecial papa do wrozki,hehe,myslalam,ze bedzie gorzej i nie zrozumiem.Tylko tyle gorzej bo w nocy budzila sie dwa razy,ale mam nadzieje z czasem zupelnie zapomni:-)

Mojego Kuby nikt nie pobije - jednym ruchem zrywa mi firanki w sypialni :angry::angry::angry:

Cieszę się, że zaczyna śpiewać. Na topie jest "Sto lat" i "Halo, dziadku". Wspina się dosłownie wszędzie. Wie lepiej od mojego męża, gdzie trzymam różne rzeczy. Zamiata (musiałam mu kupić małą szczotkę i szufelkę). Bardzo szybko potrafi rozregulować radio, telewizor oraz utworzyć różne nowe foldery w moim laptopie. Nieźle kojarzy i potrafi odblokować większość komórek. Z Jarka telefonu wysłał 16 różnych mmsów. Opiekunce ostatnio pokazał, gdzie mieszka jego ciocia. W dodatku zamierzał ją odwiedzić. Musiała się niania nieźle namęczyć, żeby go oderwać od drzwi wejściowych.
Jest bardzo kulturalny - Żegna się następującymi słowami: "Pa pa, sześć, bogiem, dzenia" :-D:-):-D

reklama
Kubełek jest superowy!!!!:-)
Wow Maxin podziwiam za próbę pożegnania ze smokiem. Mądra Natalinka. Ja na razie nawet nie próbuję, bo się boję kosmosu z zasypianiem. Nocnik i smok zostawiam sobie na wakacje, gdy będę miała dużo czasu dla Poli. Myślę, że wtedy odbędzie się to bez tak dużego stresu.

Do góry