reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Olenka zobaczysz jak Szymus wystartuje to nie bedziesz mogla za nim nadazyc...
Kasiak Olek idento jak Julinka ... wstaje przy czym sie da a jak nie zlapie rownowagi to ryyyyp i juz bek... co chwilke nowy guz...
Co do nocniczka to gdzies od dwoch tygodni robi kupke na nocniczek... latwo go wyczuc i kiedy zaczyna robic to siup na nocnik i juz kupka laduje tam gdzie trzeba... a przy okazji siusiu...

agusiaaa to super, że robi kupkę na nocniczek. U nas niestety nigdy nie potrafimy zdążyć, bo Ania bardzo szybko załatwia te sprawy ;-) :-D i nawet nie wiem kiedy, tylko czuję ;-)

Brawo, brawo!!! Ile nowych osiagniec!!!

Alusia dzis pierwszy raz sie sama puscila i zrobila 2 kroczki! Ale sie ciesze!!! A jak ja sobie "puszczamy" od Tomka do mnie i ode mnie do Tomka, to i z 6-7 kroczkow zrobi, ale jeszcze trzeba na maxa ja asekurowac, bo ma problemy z rownowaga... Ale strasznie sie ciesze, ze zaczela nabierac odwagi (juz tez za 1 reke nie boi sie chodzic i idzie jej to super)

Wow Aga gratulacje!!!! dzielna Alicja:):)
Zosia jak narazie nie mysli o samodzielnym chodzeniu!!
Mysle ze ona szybciej bedszie mowila niz chodzila slicznie mowi mama tata baba halo po swojemy dziekuje i prosze kiwajac glowka wszystkim rzuca imowi bam mowi nie nie nie nooo i po swojemy nawija calymidniami (spacje przy llaptopiemi zepsula) gadula z niej bedzie niezla czuje:):):)

Moja Ania ostatnio nauczyła się ładnie robić papa i kosi, kosi. A jak jest głodna to krzyczy Aja am czyli Ania jest głodna :-). Jak jej mówię,że czegoś nie wolno to ona się śmieje i nie zrobi tego co chciała ale wystarczy że odwrócę wzrok to ona znów próbuje, nie ma dziury gdzieby się nie zagladła. Mój tata nauczył ją jak zchodzić z tapczana i raz dwa i już jest na dywanie, z jednej strony dobrze że tak umie a z drugiej boję się że może jeszcze upaść.

reklama
a+t+? ogromne gratulacje dla Alusi !!! A jednak nie jest aż tak przezorna i nie boi się niebezpieczeństw :tak: Super !!!
czarownica świetnie, że Zosia tak dużo mówi. To takie fajne jak takim cienkim głosikiem mówią do nas nasze pociechy. Ja bym mogła tego słuchać w nieskończoność a uśmiech mi z twarzy nie schodzi wtedy :-)
agnes to podobnie jak moja Ania jak powiem "nie wolno" :tak: no i też widzę umie schodzić z tapczana. Powiem Ci, że trochę zawsze się będziemy obiawiać, ale lepszy upadek na tyłek lub na bok niż gdyby miała prosto głową w dół walnąć. A im więcej będzie ćwiczyć tym lepiej jej to będzie wychodzić. A jeśli chodzi o nocnik to po prostu sadzaj ją od czasu do czasu (najlepiej zaraz po spaniu) i jak zrobi to bij brawo i pochwal a jak nie to powiedz "nie ma" i koniec. Na razie tylko tak można zacząć przyzwyczajać. Powodzenia !!!

Do góry