reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
maxin gratulacje dla Natalki :-) Będzie teraz nieźle buszować po całym domu.
angie na pewno Alek się nudził jak nie mógł się poruszać, a teraz jest zadowolony :tak: To super :-)
mandarynka :-D :-D :-D Dobrze, że nie jesteś gruba ;-) bo miałabyś problem wyjść, a tak naprawdę to powiedz co robisz dziecku, że chciało Cię zamknąć? :-)

Ślicznie ile postępów!!!!!
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom.
Nie wymienię wszstkich gdyż torchę tego za dużo.

U nas w sumie nic nowego . Marysia raczkuje z prędkoscia światła. Nauczyła się sama klęczec tzn sama się ustawia do klęku i klęczy - starsznie śmiesznie to wygląda. Kucac też umie - ale sie trzyma jedną ręką. Coraz częsćiej sie puszcza - ale musi być w butach - potrafi stac pare sekund bez podparcia zadnego - ale też musi być w butach. Chodzi trzymana za dwie łapki i raczej szybko nie będzie chodzić bo widze ze się rozpamietała w raczkowaniu namietnie :-D
Natomiast zupełnie przestała gaworzyć - tylko "bu" jej zostało z całego bogatego repertuału.
Na nocnik jej nie sadza, kosi kosi uczę ale na razie na wszystko odpowada pa pa i to dwoma łapkami. Widze że intelekualnie jest daleko za waszymi dzieciakami ale faktyznie to jest pewnie tak ze jedne dzieci najpierw sie rozwijają fizycznie inne intelektualnie a potem to sie wyrównuje.

Jak czytam o postępach waszych maleństw to jetem pod wrażeniem.Moja Mała narazie sama podciąga sie do siedzenia i siedzi.Te opóźnienia biorą sie z tego że nienawidzi leżenia na brzuchu ,wpada w totalną histerie jeżeli leży dłużej niz ok 5 min. Jeżeli czegoś potrzebuje siedząc- to krzyczy i skrzeczy wniebogłosy dopóki metodą prób i błędów nie dam jej tego.
Zauwałyżam,że jeżeli w pokoju w którym siedzi sama jest cicho ,to trzeba pędzić bo coś kombinuje z czego nie była bym zadowolona.
Najlepszą zabawką i rozśmieszaczem dla Weronisi jest nasz pies, już dawno staciłam kontrolę nad kontaktami między nimi.Higiena pod znakiem zapytania:-( za to radość mojega dziecka-bezcenna.:-D

gratulacje dla dzieciaczków
mandarynka - no nieżle twoja rozrabia
no mój też ostatnio poczynił pewne postępy - za raczki potrafi tak z godzinke dreptać bez przerwy a ostatnio puszcza jedną rączkę i zasuwa ( kawałek) tylko z jedną rączką.
- nie raczkuje - czasami tylko przepełźnie 1 m lub zrobi 2 kroczki na kolanach i pada na pysio

Gratulacje dla dzieciaczków!!!
Julka raczkuje stawia pierwsze kroki przemieszcza sie z prędkościa światła dotyka i liże wszystko włącznie z kibelkiem butami swoimi skarpetkami itp itd :baffled:
Natomiast wszystko sie jej pomyliło tosi tosi to papa, baba to tata, amen to brawo, tany tany to nyny itp itd chyba ją "przeuczyłam":zawstydzona/y:

reklama
mandarynka gdybyś była gruba to byś nie wyszła z tej łazienki ;-) :tak: :-)
etna nic się nie przejmuj. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Chyba trochę Cię mała terroryzuje, bo jak coś chce to wrzeszczy. No, ale takie kochane nasze maleństwa.
gosiek to super Mireczek sobie ćwiczy chodzenie. Już niedługo będzie biegał i po co mu w zasadzie raczkowanie ;-)
kasiak pewnie jej się wszystko pokićkało :-D

Do góry