reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Oskar 29 tydz 1570 gr...

Monia brawo dla Oskarka!!!! Moja córka zaczeła chodzić jak miała 11 miesięcy i po roczku miała etap że sama nie chciała chodzić, tylko właśnie przy meblach, ścianie....także spokojnie :)

Nam neurolog powiedział, że wiek koryguje się do 2-2,5 roku.

reklama
Monia moja zaczeła chodzić i tak ze 2 dni się puszczała i robiła po parę kroczków aż ją puściliśmy na trawkę i dużą przestrzeń i się wystraszyła... Nie umiała wstać na otwartej przestrzeni. Więc wykombinowała sobie, ze będzie się uczyć wstawać bez podpierania o meble, po 2 tygodniach jak już się czuła pewnie poszła.... a teraz biega jak szalona ;-)
Spokojnie czekaj a się doczekasz:-)

Spadlismy na druga strone wiec troche napisze co tam u nas :p
Z chodzeniem to jest roznie kiedy chce to chodzi ale jescze tak sam stabilnie to nie :/
tzn chodzi mi o to , ze chodzi sobie z pokoju do kuchni , troche drepta po dowrze ale wiecej raczkuje...
Od tygodznia Oskar chodzi do zlobka :) widze , ze starsznie sie wyciszyl , mniej marudzi , jest bardziej kontaktowy, zabawa z dziecmi mu sluzy :)) moze przy nich nadrobi zaleglosci :)

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Przystojniak Ci rośnie :-) Fajnie, że tak dobrze Oskar zareagował na żłobek. A z chodzeniem to nie wiem czemu tak, u nas też częściej na czterech niż na dwóch a jak już na dwóch to nie są to powalające dystanse. Ale wszystko w sowim czasie.

Śliczniutki:) moja Laura też z kwietnia jest, raczkuje do tylu i nie chodzi tylko stoi, ale za rączki musze ją jeszcze trzymać. Nie mogę się doczekać, kiedy zacznie tak dreptać:)
Buziaki:*

Ciocia Jeszcze troche i sie doczekasz :D
Oskar pierwsze kroczki postawil pod koniec czerwca a dopiero niedawno zaczal juz na dobre chodzic !!!
aaa nawet juz biega :p
wiec nauka chodzenia zajela mu prawie dwa miesiace !!!!!

reklama
Do góry