reklama

OSPA W CIĄŻY

reklama
wow ale odkopany wątek

szczepienia, które były wykonywane dawniej nie maja trwałości takich jak te, ktore są aktualnie, ja mialam szczepienie 93 roku, przed pierwsa ciaza nie zdazylam sprawdzic przeciwcial, na szczescie nic sie nie stało, natomiast w tym roku przed kolejnymi staraniamy zrobiłam badania i przy wyniku otrzymałam zalecenie wykonania szczepionki ponownie- zrobilam w kwietniu :-)

te szczepienia, które maja nasze dzieci już nie wymagaja sprawdzania

no i w sumie dobrze wiedzieć - ja przy Lolu robiłam badanie bo lekarz powiedział że ja nie bede miałą przeciwciał to musowo na zwolnienie do konca ciąży (praca w poradni i w szkole...) ale na szczescie mialam, myslicie ze jest sens robic jeszcze raz? czy przez 3 lata mogło sie to zmienic? z tym ze ja chyba nawet chorowalam jako dziecko jeszcze zanim bylam szczepiona...

Ja miałam już ospę, ale dzisiaj przyjechała do nas córka szwagierki cała w kropkach i mam nadzieję, że to jakoś przeżyję

Mam pytanie. mój mąż przeszedł miesiąc temu ospę. chcemy zacząć się starać o dziecko. Ile czasu musimy odczekać aby z dzieckiem było wszystko ok??.
Pozdrawiam
Ewqa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry