Natalia - z własnego doświadczenia zmień mleko - mleko NAN ma to do siebie że dzieci mają problem z kupami. Mój Tomek dostawała na początku tylko raz dziennie butelkę właśnie nan i miałam horror z kupami, zmieniłam na bebilon i jak ręką odjął. Lenka po nanie robiła co 3 dni zielone bobki, na bebilonie też jak ręką odjął. Kupy przynajmniej powinny być raz dziennie, ale jak zrobi co dwa dni i nie ma przy tym bólu brzuszka to tez nie ma tragedii. Zielonkawa kupa mogła być przez to, że dłuższy czas nie robiła i mogło coś zalegać w jelitkach i się utlenić, stąd zielonkawy kolor. Jeśli kupy nie są cuchnące i nie są non stop zielone to nic się nie dzieje złego.
Ja będę rezywgnować z wizyty bo idę we wrześniu, a profilaktycznie zapisałam się wcześniej jak by coś się działo z maluchami.
A jeśli chodzi o dopajanie, ja jestem za tym żeby dawać dziecku tylko wodę na początku, aby wyrobić nawyk picia wody, a nie przyzwyczajać do słodkich rzeczy. Moja starsza córka piła tylko wodę jak była mała i tak ma do dzisiaj:-)
Śmiało pisz. postaram Ci się pomóc. Pozdrawiam