Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Jk na pewno ziemniaki, a jak ćwikła ze sklepu to tam jest masa cukru. Ja jadłam ziemniaki z wody, w całości i dramatu nie było. Ale to dwa malutkie maks.
Colorado ile bierzesz d3 Ja też na metforminie i mam brać d3, ale nie wiem ile.
Jk mi moja diabetolog nie kazała czekać ze śniadaniem tylko w miarę szybko jeść po wstaniu. A ty masz zaleconą dietę cukrzycową? Miałaś krzywą? nie masz suwaczka i nie pamiętam który masz tydzień ciaży.
Ja ten problem mam już kilka lat. Zanim zdiagnozowano mi gruczolaka przysadki to schudłam bardzo dużo i właśnie wtedy tak się nauczyłam. A teraz nie jestem w stanie zjeść wcześniej bo wymiotuje. Nie mam zleconej do końca Ale mam obserwować co jem i jaki mam cukier. W poniedziałek mam kontrolę z wynikami.mialam krzywa i wyniki na poziomie 80/160/170 chyba.
26 tc
To chyba będziesz mieć cukrzycę, wydaje mi się, ze wysoki ten cukier po. Bo na czczo dobry. Też miałam problem z jedzeniem rano, w ciazy sie zawzięłam i jadłam choćby odrobinę, ale teraz znowu jem dopiero koło 10. Napisz mi jeszcze ile d3 masz zalecone.
To musisz trzymać dietę. Ja mialam niższe wyniki i dwóch lekarzy stwierdziło ze to cukrzyca ciazowa.
Ja jem pół godziny po wstaniu A potem każdy kolejny posiłek co ok. 3 godZiny.
Jem łącznie 4-5posiłków. Nie chodzę głodna. Jem też owoce.
Jem chleb ale żytni, ryż brązowy, jem kasze, makaron ciemny, ziemniaki z wody. Bez sosów.
Bez keczupu.... czasem zjem trochę musztardy ale też nie powinnam.
Wydrukuj sobie tabelę z IG będzie Ci łatwiej. Choć to też na każdego inaczej dZiała. Bob o IG 80 w małej ilości nie podniósł mi znacząco cukru. Więc liczą się też porcje. ... lepiej mniej a częściej
Colorado, mi endo zaleciła jeść tak jak Ty piszesz i skrytykowała dietetyczkę u której ostatnio byłam, bo ta kazała jeść 4 porcje węglowodanów dziennie. Zwariować można. A skąd czerpiesz wiedzę? Masz jakąś stronę do polecenia?
D3 biorę w jakimś zestawie witamin nie mam zleconych oddzielnie.ja ogólnie jem dość często. Owoce słabo bo boję sie alergii bo reaguje na alergię krzyżową. W sumie bezpieczne są dla mnie maliny jeżyny jagody i banany...bede próbować. Zobaczymy co po śniadaniu.. .