Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale czy to zmniejsza wymiar kobiecego urlopu?Dziewczyny, ostatnio się dowiedziałam od koleżanki, która niedawno rodziła, że ojcu podobno należy się 2tyg tacierzyńskiego i 2tyg na opiekę nad Wami. Dopytujcie w szpitalach
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój pracuje na 2zmiany. Jak będzie miał 2 to pewnie pomoże w nocy, ale jak 1 to chciałby się wyspać....Paulina jak Filip miał zaparcia to polozna mi poleciła dawać małemu 1-2 łyżeczki wody przed albo po karmieniu. Pomogło, tyle że później Filip zaczął pluć mi w twarz tą wodą i sobie odpuscilam. Kupiłam mleko bebilon na kolki i zaparcia i się unormowalo. Inne firmy pewnie też takie mają w ofercie. Można jeszcze podać laktoloze, ale córeczka chyba jeszcze jest za mała. Też pamiętam jak pierwszy raz zostałam z Filipem sama w domu. Bałam się jak cholera. Odliczalam czas do powrotu męża z pracy. Zresztą do teraz odliczam, tyle że teraz czekam aż trochę mnie odciąży.
Mimi a mąż często jest w domu? Mój miał opieke nade mną przez 2 tygodnie po porodzie. No i pewnie Mama też teraz pomoże. podziwiam Was multimamy![]()
Mój pracuje na 2zmiany. Jak będzie miał 2 to pewnie pomoże w nocy, ale jak 1 to chciałby się wyspać....
Mama pewnie pomoże ale tylko w dzień bo teraz już mieszkamy na swoim.
Jakoś to będzie....
![]()
Mimi, no właśnie nie tylko po cc, zależy czy lekarz da czy nieOpiekuńczy 2tyg płatny 80% należy się ojcu tylko po cc
Natomiast tacierzynski płatny 100% należy się każdemu ojcukiedyś trzeba było wykorzystać do ukończenia przez dziecko roczku A teraz chyba do 2 lat. Nie wpływa to na nasz urlop macierzyński
![]()