reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Otyłość w ciąży

Zobaczymy [emoji8]

jak na razie siedzę na pedicurze i zaczęłam z ciekawości podczytywać grudniówki i powiem Wam, że już zaczęłam wątpić czy chcę być w ciąży. Co rusz jakieś poronienia, analizowanie bety, czekanie na serduszko... Zajście w ciążę to będzie dopiero początek... Nie wiem, jakoś się zdołowałam.

reklama
Zobaczymy [emoji8]

jak na razie siedzę na pedicurze i zaczęłam z ciekawości podczytywać grudniówki i powiem Wam, że już zaczęłam wątpić czy chcę być w ciąży. Co rusz jakieś poronienia, analizowanie bety, czekanie na serduszko... Zajście w ciążę to będzie dopiero początek... Nie wiem, jakoś się zdołowałam.
Tak niestety jest z dziećmi. Martwimy się o nie od 2 kresek na teście do końca życia. Czasem się zastanawiam czy jestem normalna, że wiedząc ile zmartwień i stresu dostarcza dziecko świadomie zdecydowałam się zamartwiać o jeszcze jednego człowieka :)

Nagini, gratuluję dobrych wyników [emoji4]

Luiza, śliczne imiona.

Paula, jak Twoje samopoczucie?

Mnie coś ciągnie w podbrzuszu dziwnie, a za wcześnie na okres, a za późno na owu...
A dziękuję, nie najgorzej. Wczorajsza wizyta u mojego lekarza mnie uspokoiła. Teraz dobie czekam na termin cc, albo aż się samo rozkręci [emoji6]

Luiza jezdzidełko już mamy, wsadzam do niego Filipa jak już nie chce jeździć w wózku. Moje ręce są bardzo wdzięczne za ten wynalazek:biggrin2:

u mnie na strychu stoi to ustrojstwo, Twojemu synkowi by podpasowało jak lubi takie grające, świecące bajery, ale jak już macie to odradzę mamom, które może by toto chciały :p
Link do: INTERAKTYWNE JEŹDZIKI Z MISIAMI - GRAJĄ I ŚWIECĄ !
Jasio dostał to na roczek właśnie... fajna sprawa, ale nietrafiona. Janek miał w nosie to autko na dworze, wolał łazić po krzakach. Za to w domu... bogowie, jakie to jest głośne, natarczywe :D Ma różne melodyjki, świeci się, misie z przodu się kiwają. Ale jest jeden dźwięk, syreny alarmowej, który nas wyrywał o 6 rano na nogi, tak głośno toto gra. Modliliśmy się kiedy głośnik się zepsuje, albo baterie wyczerpią.

Zobaczymy [emoji8]

Ja bym nie robiła żadnej bety. To tylko niepotrzebny stres...

Luiza mamy podobną furę. Filip otacza się zabawkami które grają i włącza wszystkie na raz. A ja rwe sobie włosy z głowy. No i piosenki w radiu muszą lecieć głośno puszczane, sam nauczył się dawać głośniej, a jak ja sciszam to jest awantura. Coś czuję że nieźle ziółko z niego będzie. No ale moi dziadkowie twierdzą że chłopcy tacy mają być. A sami wychowali dwie córki :-) :)

Kattaya jak tam matura? Stres jest?

reklama
Kasia ja sie nie stresuję, myslę, ze nie ma opcji, zeby nie zdała. Ona trochę tak, ale jest przygotowana więc po prostu musiałaby mieć pecha albo ogromny stres. Ona jest na mat. fiz. Matematyki podstawowej sie nie boi, trochę rozszerzonej ale tego nie można nie zdać, najwyzej zdać słabo. Z angielskiego i niemieckiego jest bardzo dobra, najbardziej boi się ustnego polskiego.

Co do zabawek to Lilka dostała min. rowerek 3w1, jeździmy w nim czasem na spacerki zamiast wózka bo autko nie ma zapięcia i wysiada w trakcie jazdy. Poza tym w domu zajmuje sie głownie demolką, no moze sorterami się trochę bawi a na dworze lata jak szalona. Grających mamy mało i nieszczeglnie przypadły jej do gustu, ale muzykę lubi i chetnie tańczy. O tej arce słyszalam dobre opinie. Stoliczek edukacyjny dawno poszedł w odstawke, kula hula tez. Przymierzamy się do zrobienia tablicy manipulacyjnej, czegos takiego

atablica.jpg

ale póki co czsu brak.

Załączniki

• atablica.jpg
    atablica.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 298
Do góry