reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Ciąża bez większych komplikacji, ale od jakiegoś czasu wszystko mnie boli, więc nie powiem, że jest lekka [emoji6] stawiam na hormony [emoji23] jeszcze nie wiem, jak to jest mieć maleństwo w ramionach, więc może mi przejdzie jak to poczuję [emoji16]
Już niedługo się przekonasz, że to najcudowniejsza rzecz na świecie. Pomimo bólu poród i pierwsze dni z dzieckiem wspominam jako prawdziwa magię. Ciekawa jestem czy za 2 razem wrażenia są podobne. Po 8 latach już wiele zapomniałam i nieraz się czuję jakby to była 1 ciąża :D Zawsze tylko powtarzam, że jest jedna rzecz, która jest gorsza w 2 ciąży. Jak syn mnie doprowadza do białej gorączki i pojawia się ta myśl "ja naprawdę chciałam mieć jeszcze jedno dziecko???" ;)

reklama
Już niedługo się przekonasz, że to najcudowniejsza rzecz na świecie. Pomimo bólu poród i pierwsze dni z dzieckiem wspominam jako prawdziwa magię. Ciekawa jestem czy za 2 razem wrażenia są podobne. Po 8 latach już wiele zapomniałam i nieraz się czuję jakby to była 1 ciąża :D Zawsze tylko powtarzam, że jest jedna rzecz, która jest gorsza w 2 ciąży. Jak syn mnie doprowadza do białej gorączki i pojawia się ta myśl "ja naprawdę chciałam mieć jeszcze jedno dziecko???" ;)
Zawsze można mieć nadzieję, że pierwsze dziecko to wersja testowa, drugie będzie lepsze, bo wersja 2.0 [emoji16][emoji16][emoji16]

Zawsze można mieć nadzieję, że pierwsze dziecko to wersja testowa, drugie będzie lepsze, bo wersja 2.0 [emoji16][emoji16][emoji16]
Haha dobre :) Tak serio to mój syn jest cudowny, bardzo mądry i bardzo grzeczny. Jedyne co mnie doprowadza do szału to jego tempo. My zawsze wszystko szybko, a on przy każdej czynności, albo gada, albo buja w obłokach zamiast skupić się na tym co robi i to wszystko trwa tyle, że można jajko znieść. W ciąży jestem strasznie nerwowa i drażliwa, więc czasem mam ochotę wyjść z siebie ;)

A w porządku. Odliczamy dni do poniedziałku. Już się nie mogę doczekać. Jeszcze ostatnie rzeczy chcę kupić, zrobić zapasy na przyszły tydzień. Wczoraj byliśmy jeszcze po farbę i mąż ma za zadanie pomalować sypialnię [emoji16] mam wrażenie, że ciągle czegoś mi jeszcze brakuje...
To już tak blisko [emoji4]

Haha dobra jesteś :D To chyba hormony, albo wyjątkowo lekka ciąża :D Ja w 9 miesiącu przestałam się bać porodu, byłam gotowa na największy ból byle już pozbyć się brzucha i nie być w ciąży ;) Potem rzeczywiście trochę brakowało ruchów dzidzi w brzuszku, ale o wiele przyjemniej było tą dzidzię tulić :)
Ja też tak mialam od 8 miesiąca. Oby dotrzymać do 9 miesiąca i jak najszybciej urodzić ;) obydwoch chłopców urodziłam w 38tc [emoji4]

Ja też tak mialam od 8 miesiąca. Oby dotrzymać do 9 miesiąca i jak najszybciej urodzić ;) obydwoch chłopców urodziłam w 38tc [emoji4]
Szczęściara :) Ja urodziłam 3 dni po terminie i od dnia terminu miałam takiego nerwa, że się dziwię, że nikogo nie zabiłam :D Teraz marzy mi się poród właśnie w 38tc, żebym nie musiała do końca lipca z brzuchem łazić ;)

reklama
Do góry