reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, wiem, ze pewnie juz gdzies pojawiło się to pytanie, ale przy tylu stronach ciężko znaleźć. ;p
Co sądzicie o detektorach tętna?
Czy u osób z otyłością ma to sens? Czytałam, ze w teraz one są takie bardzo wyczulone i to w niczym nie przeszkadza, jednak chcialabym sie upewnić, jak to bylo u Was - przy jakiej wadze / ewentualnie czy mieliście duzo tłuszczu na brzuchu, bo to dosc istotne no i jaka firmę polecacie a jaka nie ?

reklama
Hej Kochane, ogłaszam 5. cykl starań za rozpoczęty. I tak jak w każdy kolejny wchodziłam z nadzieją, to ten od razu spisuję na straty, bo będę jeszcze przed badaniami i wizytą u lekarza. W przyszłym cyklu z kolei w trakcie owulacji wyjeżdżam na 5 dni na wycieczkę z klasą, więc pewnie też stracony...

Oczekująca - ja też nie kupuję tego detektora, nie chcę się nakręcać dodatkowo. Lekarz co wizytę nas sprawdza, dla mnie to wystarczające :) czuję ruchy malucha, to jest dla mnie wyznacznik teraz :)

Oluchapoducha iii stopnia brzmi srogo :(

Ka, przykro mi... Ale spójrz na to od tej strony, że teraz przebadasz się od strony progesteronowej, niech lekarz się tutaj popisze, bo to dość częsty ale i prosty problem do wyprostowania [emoji8] może dostaniesz progesteron w tabletkach i wszystko zatrybi [emoji8]

reklama
Ja nie kupiłam sobie detektora tętna, bo mam właśnie figurę jabłka i cały nadmiar kilogramów gromadzi mi się w tyłku i brzuchu. Poza tym na każdej wizycie położna bada tętno i widzę jaki ma problem żeby je uchwycić, a ma taki trochę inny sprzęt niż ten na bateryjki w sklepie. Także jak bym miała się stresować szukaniem tętna, to lepiej sobie podarować. A na dzień dzisiejszy kopniaki dziewczyn są dla mnie wyznacznikiem, że jest wszystko ok :)
Dziewczyny, życzę Wam miłego weekendu, mój będzie spod znaku lenistwo i spółka :p

Do góry