reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mamy się dobrze, wszystko poszło zgodnie z planem, poza godziną cięcia. Rano wpadła jeszcze nagła cc, więc zamiast o 10, to byłam na sali o 11.30. Tak to wszystko super. Przed cc czułam się gorzej niz teraz po. Boli trochę, ale znośnie i daję radę bez przeciwbólowych [emoji846] przed byłam już tak zestresowana i obolała, że wyklinałam się, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża. Jak dostałam znieczulenie na sali i to coś, co powoduje, że nie czuję się słabo, to było ok. Potem już wyczekiwałam zobaczenia małej i jak usłyszałam pierwszy krzyk, to mi łzy poleciały. Pokazali mi Tosię, potem poszła na ważenie i mierzenie i dostał ją mój mąż. Mała dostała 9 pkt, bo w pierwszym momencie była sina. Potem dołączyłam do męża i Tosi i sobie byliśmy 4 godziny razem na poporodowej. Potem przenieśli nas do naszej sali.

Mała złapała cycka od razu, ładnie ciągnie, ja mam pokarm, więc jest super [emoji4]

Mamy się dobrze, wszystko poszło zgodnie z planem, poza godziną cięcia. Rano wpadła jeszcze nagła cc, więc zamiast o 10, to byłam na sali o 11.30. Tak to wszystko super. Przed cc czułam się gorzej niz teraz po. Boli trochę, ale znośnie i daję radę bez przeciwbólowych [emoji846] przed byłam już tak zestresowana i obolała, że wyklinałam się, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża. Jak dostałam znieczulenie na sali i to coś, co powoduje, że nie czuję się słabo, to było ok. Potem już wyczekiwałam zobaczenia małej i jak usłyszałam pierwszy krzyk, to mi łzy poleciały. Pokazali mi Tosię, potem poszła na ważenie i mierzenie i dostał ją mój mąż. Mała dostała 9 pkt, bo w pierwszym momencie była sina. Potem dołączyłam do męża i Tosi i sobie byliśmy 4 godziny razem na poporodowej. Potem przenieśli nas do naszej sali.

Mała złapała cycka od razu, ładnie ciągnie, ja mam pokarm, więc jest super [emoji4]
Super kochana, gratuluję z całego serca [emoji8]
Pewnie cały ocean emocji was zalał [emoji1]

Z karmieniem po cesarce też fajnie, że idzie po Twojej myśli, bo różnie to ponoć bywa :)

A miałaś wcześniej pokarm? Od którego tc?

U nas dziewczyny na sierpniówkach niektóre już mają, wkładkami się ratują, u mnie póki co cisza [emoji1]

Gratulacje! Super, że malutka od razu załapała cyca, mam cichą nadzieję, że moja też będzie taka kumata ;) cieszcie się sobą :)

Super kochana, gratuluję z całego serca [emoji8]
Pewnie cały ocean emocji was zalał [emoji1]

Z karmieniem po cesarce też fajnie, że idzie po Twojej myśli, bo różnie to ponoć bywa :)

A miałaś wcześniej pokarm? Od którego tc?

U nas dziewczyny na sierpniówkach niektóre już mają, wkładkami się ratują, u mnie póki co cisza [emoji1]
Miałam wcześniej, jakoś po połowie ciąży zaczął się pojawiać [emoji6]

Cześć. Jestem z wami tak od niedawna i po cichu was obserwuje [emoji4]
Na początku serdeczne gratulacje dla Pauli [emoji8]

I mam jeszcze takie pytanie jak to jest z tymi ruchami dziecka? Ostatnio pisałyście że w 20tc czuć już wyraźne ruchy. Ja jestem na początku 21TC i chyba jeszcze nic nie czuje. Jak przykładam rękę do brzucha albo staram się skupić na tym co czuje w dole brzucha to mam wrażenie że czuję tylko swój puls.

Hej Kejti :)

Gratuluję ciąży, oby do końca przebiegała spokojnie :)

Z ruchami jest różnie. U mnie gin trochę się dziwił, jak mu jeszcze nie tak dawno temu mówiłam, że jeszcze nic nie czuję. Ale poczułam w swoim czasie :) wszystko zależy też mam wrażenie od naszej budowy anatomicznej :) jeśli na usg jest wszystko w porządku to nie ma się co martwić :)

Osobiście polecam położyć się płasko na plecach i łapki do brzucha przyłożyć :) u mnke tak najmocniej jest wyczuwalne ;)

Dziękuję [emoji4]

No właśnie ja też tak robię i nic nie czuje. No nic poczekam do środy na usg mam nadzieję że wszystko jest dobrze.

reklama
Do góry